Fotboll

16614 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #644207

Sv: Premier League
Bissett19:

Då hade jag sagt det.

Reading vann f.ö. sin 10e raka match idag (igår) och har på dessa matcher en målskillnad på 25-4, imponerande! Man är bortsett från säsongens första match obesegrade i ligan och det känns nu som att det är lika bra att vi bekantar oss med Madejski Stadium och spelare som Ibrahima Sonko, Bobby Convay och Dave Kitson inför nästa säsong. I dagsläget är man hela 21 poäng före tredjeplacerade Leeds och det känns verkligen som att inget kan stoppa Steve Coppells mannars framfart.
När det gäller den andra direktuppflyttningsplatsen känns det åtminstone lite mer öppet, Sheffield U befäste visserligen sin andraplats när man denna omgång bortabesegrade Southamption med uddamålet, men Leeds skuggar 11 poäng efter. Två poäng efter Leeds hittar vi Watford och sedan CP, Wolves, Burnley och Luton på ytterligare 5 poängs avstånd. Väldigt jämt i kampen om kvalplatserna med andra ord, som vanligt.
Själv ser jag gärna att både Leeds och Sheffield U tar sig upp till PL nästa säsong, städerna Leeds och Sheffield ska helt klart ha var sin representant i högsta ligan, och i dagsläget är det inte direkt aktuellt att Wednesday hittar tillbaka...

Vilka lag tror jag då går förlorande ur Premier Leagues relegationbattle? Först och främst är ju Sunderland mer eller mindre färdiga att åka ut, dom kommer förmodligen dessutom slå sitt eget bottenrekord som de noterade i sin förra sejour i högsta ligan. Tycker det är väldigt tråkigt att Sunderland lämnar då derbyt mellan skatorna och de svarta katterna hör till mina absoluta favoriter. Sunderland har dessutom en arena som definitivt hör hemma i högstaligan.
Vilka följer då med Sunderland till andradivisionen? Jag tror att det blir Portsmouth och ett av lagen från Birmingham, men hoppas på att det istället blir Portsmouth och ett av lagen från London. Som det ser ut nu så kan samtliga Birminghamlag bli indragna i bottenstriden och bland Londonlagen så är det Fulham och Charlton som ligger i riskzonen. Fulham har dock till skillnad från Charlton ett fungerande hemmaspel och det är betydligt tryggare att förlita sig på än Charltons förmåga att plocka poäng på bortaplan. Fulham har dessutom en betydligt bättre stomme än sin östra grannar och lägger man till det faktum att Charlton aldrig gör en bra vårsäsong så är det hela en enkel ekvation, dvs om Birminghamlagen skärper till sig så kommer Charlton, Portsmouth och Sunderland åka ur.
Men Everton då frågar säkert vän av ordning, dom ligger ju faktiskt betydligt värre till än flera av lagen jag nämnt? Ingen fara säger jag, Everton är betydligt bättre än vad tabellen visar och Moyes kommer reda ut situationen.

Det blev visst ett väldigt långt inlägg det här, imponerande om någon orkat läsa ända hit.
Kommentera