Fotboll

16614 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #678117

Sv: Premier League
Dragan 2k: en stor del av att Arsenals spel inte fungerar är att man har haft otroligt många skador under säsongen, och har därför ytterst sällan kunnat spela med samma lag två matcher i rad. Just nu finns nio spelare på skadelistan, tex. Knappast ens Chelsea skulle fixa att vinna ligan under rådande omständigheter.

Personligen anser jag att Ashley Cole saknas betydligt mer än vad Vieira gör. Cesc Fabregas har tagit över Vieiras roll ganska bra trots att han inte alls är lika stor rent fysiskt, och han är dessutom en bättre passningsspelare. Anfallsmässigt saknas Cole på så sätt att Thierry Henry gärna vill agera från vänsterkanten och inåt, men utan Coles offensiva löpningar blir det mycket lättare att isolera Henry där ute, och anfallsspelet blir dessutom mycket mer enahanda när det enda alternativet till att ge Henry möjlighet att vandra in från vänster blir att söka djupledsstickare till honom.

Vad gäller matchen i går var det synd att domaren felaktigt vinkade av Adebayor för offside när han blev frispelad av Fabregas och rundade Dudek, för det hade varit intressant att se hur matchen hade utvecklat sig om Arsenal hade fått ta ledningen trots att spelet gick minst sagt på kryckor. Men men, nu blev det inte så och Liverpool var det klart bättre laget, det är det inget snack om. Det kan jag inte skylla på domaren... :-)
Kommentera