Fotboll

16623 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #715996

Sv: Premier League
Satt och tittade på kvalsemifinalen idag mellan Preston och Leeds. Första mötet på Elland Road slutade 1-1 och iom att borta målsregeln inte gäller i kvalet till Premier League så var det vinna eller försvinna som gällde i denna match. Första halvlek inleds ganska trevande av båda lagen, det är det spel, mycket kamp och inte speciellt underhållande. Bästa läget uppstår inte förrän en halvtimma in i matchen då Frazier Richardsson trixar sig fram till straffområdet och avslutar ett riktigt giftigt skott som den gamle uven Nash i Preston-målet gör en riktigt fin räddning på. Efter den chansen tar Preston över tillställningen och det är nära att man ska göra ett ledningsmål vid några tillfällen men Sullivan i Leeds-målet gör några kvalificerade räddningar.

Andra halvlek blir rejält försenad då strömmen går på Deepdale, men kommer igång efter ungefär en halvtimmes extra paus. Leeds kommer ut som ett nytt lag och tar tag i spelet på ett helt annat sätt, man dominerar inte på något vis men man håller tydligt i taktpinnen. Detta betalar sig i den 55e matchminuten då den notoriske målskytten Hulse kommer högst vid en hörna och nickar in 0-1 bakom en chanslös Nash. Några minuter efter första målet kommer Leeds i en spelvändning och bollen hittar slutligen fram till tidigare nämnde Richardsson som från några meter från målet bara har Carlo Nash kvar att överlista, vilket han gör med ett hårtskott vid stolproten, 0-2 med knappa 30min kvar av ordinarie tid. Olyckan är total bland Preston-fansen som förlorade kvalfinalen mot West Ham för ganska precis ett år sedan. Crainey utvisas i 68e minuten och Preston får ett guldläge att komma in i matchen igen. Preston lyckas skapa en del halvfarliga chanser som den för dagen lysande Sullivan avvärjer. I 80e minuten har man en boll inne, men linjedomaren har lyft sin flagga av anledningar som inte riktigt framgick av reprisen, offside var det iaf inte. Man fortsätter oroa fram till slutet men lyckas aldrig göra något mål, och efter lång övertid sätter domaren pipan i munnen och blåser av matchen och skickar Leeds till kvalfinal, där man förmodligen får möta Elton Johns Watford som slog Crystal Palace med 3-0 i första mötet på Selhurst Park.

Personligen tycker jag det skulle vara väldigt kul med Leeds i Premier League igen och håller definitivt tummarna för dom i finalen som spelas den 21a Maj på Millenium Stadium.