Fotboll

16623 inlägg · 42 ämnen

Inlägg #731092

Sv: Premier League
mattias - 74:

Historiskt sett brukar det gå dåligt för duktiga spelförande lag som Reading när de avancerar, bästa exemplet är väl precis som Frisco skriver Sunderland som var överlägsna i CCC men inte hade något alls att hämta i PL. Jag tycker dock att Reading har ett intressant lag som borde kunna hävda sig bra. Man har en utmärkt målvakt i amerikanske Hahnemann, ett riktigt bra mittback i Ibrahima Sonko. Mittfältet är riktigt intressant med spelare som Steve Sidwell, Glen Little och Bobby Conway. Anfallet är riktigt giftigt det med, Leroy Lita är en pålitlig striker, Dave Kitson en riktig targetplayer med utmärkt målsinne och Kevin Doyle fick vi ju bekanta oss med när Irland körde över Sverige för några månader sedan.

När det gäller de övriga nykomlingarna så finns det risk att Sheffield United blir slagpåsar. Dom är likt Reading ett kreativt lag men har inte alls samma styrka i spelarmaterialet, man bör dock se upp med Phil Jagielka, en duktig mittfältare som säkert kommer göra väsen av sig även i PL. När det gäller Watford så tror jag att dom kan upprepa Wigans eller West Hams bedrifter. Jag såg när dom mötte Bolton i cupen i fjol och jag tycker dom lyckades hålla uppe spelet väldigt bra, även om matchen slutade 3-0 till Bolton eller nått åt det hållet.

Dessutom talar ju statistiken från tidigare säsonger klart till fördel för lagen som avancerat via Playoff, förmodligen är detta för att man inte har samma spelförande spelstil som de absoluta topplagen, och därmed får lättare att spela mot duktiga Premier League-lag som gärna håller i taktpinnen under matcherna.
Kommentera