Frölunda HC

60388 inlägg · 3399 ämnen

Linköping - Frölunda

629128 · » Till forumet


Sv: Linköping - Frölunda
Paddan: Tror knappast er minskade kvot av insläppta mål enbart beror på Salo... svårt att se bara till en spelare när han bara hade vismsiga höns framför sej föregående säsong,
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Paddan:

Äh, jag är mer härdad än så;)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
mok: Tja, man skulle väl kunna säga att målfabrikationen är ungefär som normalt (borträknat fjolårssäsongen) men antalet insläppta mål är betydligt mycket mindre än normalt. Den 20 november förra året hade vi spelat 20 matcher, gjort 63 mål och släppt in 55 mål. Kan det vara en positiv Saloeffekt för vår del vad gäller försvarsspelet? För ser man till vårt försvarsspel så har det varit minst lika förvirrat eller hönsgårdsliknande som fjolåret.

Så jag tippar att MoDo vinner över Frölunda med 2-0 och Danne leker Poseidonstaty på läktaren, tårarna sprutar åt alla håll ;)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
mok: Vad ödmjuk du är mok, 6 - 0!
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Poffa: Skulle snarare härleda detta till att vi vinner med 3-1... :)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda

mok:

Ja, men då kan man ju härleda detta till att Krizan håller nollan på lördag och Salo släpper in ett mål. MODO vinner med 1-0 och det är så klart helt rättvist.

Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Paddan: Det har du ju alldeles rätt i men trots detta ligger ni 17 poäng bakom oss även om MoDo släppt in 14 mål mindre men MoDo har gjort 39 mål mindre.... :)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
mok: Krizan har i varje fall hittills denna säsong hållit fler nollor än vad Salo har gjort sedan säsongen 03-04. Eftersom Danne dessutom lovat att Salo skulle vara tillbaka på lördag så förväntar vi oss att få se minst tre mål bakom Salo.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Bonuz: Kung för en dag....
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Poffa: Glöm det Kung Krizan dagar tar slut på Lördag!!!
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Danne_l: Fast det känns bättre när jag skriver det, typ ;-)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Klinth:

Ja precis. Det jag skrev, typ:)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Danne_l: Kollar du på alla matcher hittills så är försvaret mindre stabilt än i fjol och i förrfjol. Skillnaden stavas Henke, sedan får du skriva vad du vill om det.

Men som jag skrev, trots det så är Frölunda grymt bra även i år och kommer troligtvis att gå långt i slutspelet, kanske rent utav vinna bucklan.

Att de sedan har bekymmer mot Linköping och HV 71 då Frölunda är i en "svacka", är väl inte så konstigt? Det är ju två riktigt bra lag som troligtvis är de främsta utmanarna om tidigare nämnd buckla.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda

Danne_l:

Glöm det. Vi kommer spela skitdåligt, men vinna pga att Krizan är kung i målet och att Frölunda släpper in ett skitmål i mitten av andra. MODO vinner med 1-0, helr rättvist.

Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Poffa:

Nej, nej, nej. Ni får fasen bjuda på en vinst där, har ingen lust att åka hela vägen upp och se en förlust. Ni kan väl göra en Timrå, spela skitbra och ändå förlora?:)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda

Danne_l:

Fel, fel, fel, fel. Ni vinner mot Luleå och förlorar på lördag. Deal with it, suckers...;-)

Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Klinth:

Om vi tar den här matchen som exempel och jämför med förra årets drabbning i Linköping - så såg det bättre ut igår. Jag vet inte om någon minns hur jävla illa det såg ut förra året? LHC drog ifrån till 5-0 innan Frölunda, med alla NHL-proffs och Henke, vaknade och putsade till siffrorna.
Frölunda har alltid haft problem i just Linköping så att använda gårdagens match för att göra panikanalyser är fel.

Men visst, laget är i en svacka. Trots det vinner dom lite titt som tätt mitt i allt elände.
Ta det lugnt gott folk, innan juluppehållet är här har Frölunda hamnat på rätt spår igen. Vi börjar med två raka segrar nu, Luleå och Modo.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Larionov: Ja, det faktum att han tappar fart är väl det som undviker vad som annars hade kunnat sluta riktigt illa. Iom att plexit ger vika, vilket på inga som helst sätt ska beskyllas Torkii, finns ju heller inget som dämpar den hårda tryckaren som Sundin får.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Dream Team: Nej då, jag menade inte att du påstått att Torkki smällde på bakifrån. Jag menar bara att det var ytterligare en detalj som understryker att han inte kommer farande helt skogstokig och laddar allt vad han har mot Sundin, utan istället faktiskt tappar ytterligare lite fart genom att han vänder upp mot honom och tacklar klockrent.
Jag ville bara lyfta fram detaljerna i momentet som blev till skön hockeykonst. :)

När det gäller Brynäs Timrå kan jag förstå din frustration. Såg lite av matchen på Säsongskortet, och det var ju "kul" med en rysk domare som hette Andersson. Herregud, om dom nu ska ha det här utbytet kan dom väl se till att dom inlånade domarna inte måste låna en tröja med fel namn på???

Generellt tycker jag idén med nolltolerans är bra. Det tråkiga är att nivån så här långt varit ruskigt ojämn. Iofs kanske förståeligt innan allt "satt sig", men en lite tråkig tendens är att domaren ofta går "by the book" vid den första och andra utvisningen, men när sedan ett lag har 2 utvisade är ALLT tillåtet igen. Plötsligt är det då legitimt med överfall framför egen kasse, hakningar, fasthållningar etc igen. Ska man få det här att bli accepterat fullt ut är det nog bara att vara rå-konsekvent och ta för alla regelbrott oavsett hur många som redan sitter i båset.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Larionov: Ja, begreppsförvirringen kanske är total i det här fallet, jag vet inte. Tacklingen i sig och hur den utförs nämnde jag inget om. Den är helt klockren och är verkligen ett bra exempel på hur en sjysst och ren tackling bör utföras. Det jag i första hand hade synpunkter på var ju det antal skär han tog innan tacklingen som jag ansåg vara klart över gränsen. Dock har ni helt rätt, du och Poffa, även om han tar fart långt ifrån, och har hög fart när han genomför tacklingen så glider han den sista biten innan "touchdown". Men att jag skulle ha påstått att han träffade Sundin bakifrån, det har aldrig hänt, visst?

Visst, jag blandar ihop begreppen så det står härliga till. Jag försökte i vilket fall "baka in" tacklingsmomentet i fenomenet nolltolerans vilket självklart är fel. Jag är nog fortfarande så till den milda grad upprörd över den domarinsats jag fick se under matchen Brynäs-Timrå i måndags, att jag inte ser skogen för alla träd, eller nåt.

Men guud, behärska dig! ;-)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Dream Team: Spar filmsekvensen från Torkki's tackling och använd den som instruktionsfilm för hur man tacklas på ett juste och effektivt sätt.
Charging? Varför då? En charging är det när du accelererar konstant genom att ta fler än 3 skär och fullföljer tacklingen. Torkki slutar trampa ett bra stycke innan han når Sundin. Dessutom vänder han upp så att han INTE träffar Sundin bakifrån, utan mer rakt framifrån. Hade inte Torkki åkt skridskor skulle han ju ö.h.t. inte hunnit fram till Sundin, eller hur?
Nolltolerans? Menar du att man inte får tacklas längre i hockeyn?
Jag trodde i min enfald att nolltoleransen gällde hakningar, interference och andra spelförstörande moment.

Du blandar ihop begreppen ganska rejält. ;)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Klinth:
Bortskämda med råge..Det är vad ni Frölundaiter är..;)

Igentligen ska man inte ta upp detta med danoj..

Han är ger oss på HS ett hjärtligt leende när det
går mindre bra för erat lag under en match..

Djupa dalar och höga toppar..

Han är en underhållare..;)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda

Dream Team:

Han glider ju en lång stund innan tacklingen, Sundin hinner se tacklingen komma och det är en ren smäll utan armar och klubbor inblandade. Nä, den var helt okej.

Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Frasse: Själva tacklingen är väl inte så mycket att orda om, den var nog så ren den kan bli, axel mot axel. Dock är det ändå en självklar charging som jag ser det, iom att Torkii med ett stort antal skär tar fart ända från andra sidan zonen. Vad säger reglerna numer om hur många skär som är tillåtna? När jag började följa hockeyn för en sådär tjugo år sedan vill jag minnas att det var tre skär som gällde, annars dömdes det för charging.

Det som gör händelsen igår än mer förvånande är väl den nolltolerans som sägs ska råda. Konsekvensen i detta är dock fullständigt obefintlig, och den här situationen bygger bara på de otroligt skiftande nivåer som råder.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
gud: Detta var en gång vardagsmat... Numera blir man irriterad då spelet låser sig. Man har blivit bortskämd, det ska jag inte hymla med. Man vet vad laget kan. Man har sett det på topp. När man inte är kvar där så blir man frustrerad. Precis som spelarna i Frölunda verkar vara...

Som tur är så är det långt kvar till slutspel, och topp 4 är ett riktigt bra utgångsläge när det väl blir dax.

Men för de som lever kvar i tron att Frölunda är lika bra i år som tidigare har fel. Visst har alla tappat sina NHL spelare, det är inte där skon klämmer. Henke är borta. Han är sveriges bästa målvakt, och han är borta. Det har synts hela säsongen då hela försvaret är mycket stirrigare i år. Salo i all ära, men det är inte samma tjocka mur som Henke...

Därmed inte sagt att Frölunda inte kan vinna SM guld, de är fortfarande ritkigt grymma, när det stämmer till 100% kanske ´fortfarande bäst i sverige.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Danne_l:
Måte säga att det var "klass-skillnad" mellan lagen i den här matchen.
Linköping såg både rappare och hungrigare ut än vad Frölunda gjorde.
Hade det inte varit för Sandbergs fina spel så hade det nog kunnat sluta med större siffror i hemmalagets favör.

Sammi Torkis tackling på Ronnie Sundin såg inte helt regelrätt ut, men domaren dömmer och säger han att den var schysst ja då var den väl det ....
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Linnea:

Varför blir någon ens förvånad, det är ju så här det har sett ut i Linköping de senaste säsongerna. Skillnaden idag var väl i och för sig att Frölunda gjorde en hyfsad första period.

Luleå på torsdag, enkelt.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Boråsindian: Oinspirerat och låst spel. Att det ska vara så svårt att spela ut! Vart klämmer skon? Crap... Tur då som gud nämner att det är halva säsongen kvar. sen måste man ju berömma Linköping som spelar fantastiskt fint idag även om det givetvis gärna hade fått vara mot nåt annat lag. Sampan hade det inte lätt men han ska ha en stor eloge för att han gjorde vad han kunde, och gjorde det bra.

Bara att bryta ihop och komma igen.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
danoj: Spelet har låst sig helt och hållet. Det måste lossna snart, annars kommer vi sjunka i tabellen :( bara hoppas att dom laddar om batterierna till lule matchen på torsdag.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
danoj:
Välkommen till en värld där de flesta lag
drabbas av en formsvacka under en säsong..

Och som Dream Team skrev i ett tidigare inlägg
så är det inte nu medaljerna ska delas ut..

Jag och många fler tror att Frölunda tar guldet
även denna säsong.....

Blir lite förvånad att du nämner Evensson
nu när det går mindre bra??

varför gjorde du det inte förra säsongen??
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Boråsindian:

Det som "imponerar" mest på mig är att vi inte kan lägga en passning på bladet till en medspelare när avståndet är 3 meter...

Uselt Frölunda.

God natt.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
vart är frölundas försvars spel?? Tycker att dom släpper till för lätt i egen zon. LHC har fått göra lätta mål. Nivån i försvars spelet måste höjas rejält.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Fan vad jag saknar Conny Evensson som coach, min absoluta favorit som någonsin som stått i Frölundas bås.

Dags att börja coacha nu Lillis, ta ut dom spelarna som inte ger järnet, Jonas Johnson är kapten och ska gå i bräshen, totalt megaosynlig, han är dock inte ensam.

Cred till Oduya som iaf står upp, samma med Ahnelöv, en 17-åring står och försöker brotta ner en 3 meter lång LHC Kluns när han står och rappar sampan på händerna 3-4 ggr utan att någon annan back reagerar...
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
gud:
0-0 Efter första, Kallio hade ett stolpskott men i övrigt är det LHC för nästan hela slanten.
Tack Sampan!
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Nu blir det för Frölundas del ännu en förlust..

3 - 2 till laget som har fans som gärna åker runt
och försöker slå folk på käften...

Jävla pack..
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Klinth: 3-1
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Klinth:

Jag vill också vara med.. 2 - 2
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Linköping - Frölunda

Expertpanelen:
Dragan
mok 2-4
Klinth 3-5
Danne_l 3-3
Linnea 2-3

Utmanare:
Bonuz 2-5
Alisandali 3-4
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Bonuz: Det blir 3-4 till Frölunda .
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Kalio har hittat hålet 2 - 5
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Kalio har hittat hålet 2 - 5
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Dream Team: Aftonblaskan skriver mycke dynga vet du :)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Klinth:

3-3
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Dream Team: Äh, de får väl slänga på sig en "Pampers up ´n skate" eller något i den stilen ;-)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
mok: Å andra sidan verkar magsjuka härja i truppen för tillfället. Det torde kunna sätta ned prestationsförmågan om det slår till.

(Se länk)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Linnea: Snabb som en vessla vet du :)
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
mok: Att du alltid ska hinna före... Tar väl 2-3 då, det gick ju bra sist.
Kommentera

Sv: Linköping - Frölunda
Klinth: VAd skall man göra efter den överlägsna uträkningen du gjort inför morgondagens match? Huga säger jag bara får la dynga in 2-4 helt enkelt.
Kommentera

Linköping - Frölunda
Åter i verkligheten och inser att det har hänt en del... Dubbelförlsuten mot HV 71 svider i själen, men samtidigt får man je laget och framförallt Liv beröm. De gör det bra och är goda aspiranter på årets glänsande buckla.

3-2 mot Linköping kändes skönt. En förlust till hade kännts ganska så tuff.

Nå, hur går det nu i returmötet borta i chokladfabriken?

Jag tar och räknar lite på detta får vi se:
2005-11-27: Frölunda-Linköping 3-2
2005-10-20: Frölunda-Linköping 6-2
2005-09-08: Linköping-Frölunda 2-6
2005-01-27: Linköping-Frölunda 5-2
2004-12-28: Linköping-Frölunda 5-3

Linköping: ((2+2+2+5+5)/5) = 3,2 mål
Frölunda: ((3+6+6+2+3)/5) = 4,0 mål

Således borde detta då enligt matematiken sluta 3-4. Men matematiken räknar inte med att Norrena får kliva av i jakten på 4-4. Matematiken räknar inte med Kallios sniperklubba och att han då Norrena inte kan mota pucken avgör matchen med bara 7 sekunder kvar av matchen...

Slutsats:

Linköping - Frölunda 3-5

V.S.V

Nu smiter jag tebax in i min bubbla, farväl grymma värld...
Kommentera

629128 · »