Frölunda HC

60379 inlägg · 3399 ämnen

Inlägg #528299

Sv: Psykkriget inför finalen har börjat!!

Många tror på en stentuff batalj som inte kommer att avgöras förrän i rond nr 7. Jag är dock tveksam. Frölunda känns bättre, dessutom med en målvakt som jag upplever vara bättre än Gerber i Färjestad. Lundqvist har visat en enorm stabilitet i målet, han skapar ett lugn hos sina utespelare som mycket väl kan fälla avgörandet i finalrundan.

Dessutom har Alfredsson kommit igång, rejält! Vilken spelare, fantastisk i sitt slit över hela banan, dessutom med ett enormt sinne att hitta målet. De senaste matcherna ser man vilken stjärnspelare han är.

Frågan är hur Färjestad kommer att spela. Fbk behärskar både "grishockey" och frejdig anfallshockey. Blir det anfallshockey stannar matchserien efter match 5. Om Fbk spelar mer tillknäppt kan det bli fler matcher. Även om matchen igår var mer eller mindre avgjord efter 2-0 såg man hur hyperfarliga Vf är när de får större ytor. Otroligt skickliga centrar som nyper till på allt som rör sig när tillfälle ges. Även om Fbk har ett genomgående bättre lag än Djurgården tror jag att de kommer få det tufft att spela frejdigt mot elitseriens bästa anfallslag. Mer tillknäpt är antagligen Fbk:s chanser att gå vinnande ut striden.

Färjestad har en bättre backbesättning än Vf. Vf har Lundqvist, nog så viktigt, dessutom eliseriens bästa forwards. Det kommer att räcka. Fbk får alltså återigen putsa silver. Om ni frågar mig alltså.

Kommentera