Frölunda HC

60372 inlägg · 3399 ämnen

Inlägg #582626

Sv: Det börjar dra ihop sig...Expertpanelen har premiär
Danne_l: Nu talar du mitt språk Danne! Gött!!! "Fattar inte varför folk måste sitta och leta fel på stackarn, även när han gjort en bra match?!" Klockrent!!

Vi börjar med målvakten. Av ovanstående omröstning kan vi konstatera att vi har valt rätt målvakt. Herr Eller Tommy Salo är med sina 81,3% klart överlägsen sina konkurrenter. Nu är detta visserligen inte de 93% som vi var vana vid med Henke, men det får duga ändå. Resten får försvaret ta hand om och så blir det 100%. Tätt. Stabilt. Frölunda.

I matchen mot Modo hade Herr Tommy Salo, om jag nu inte räknat helt fel, ca 88% i räddningsprocent. Det är över de 81,3% som vi kommit fram till, så Salo måste ha gjort en klart godkänd match. Rent statistiskt alltså. Matematiskt kan allt bevisas. Krunsching data kallas det på engelska.
Således var det utespelet som falerade, och det kan man ju lätt konstatera då det var 3 st markeringsmissar som Modo utnyttjade på ett äckligt snyggt och framförallt effektivt sätt. Så enkelt är det... Så enkelt var det...

Men skyll det inte på Salo.

Utrspelet då. Där hade jag ju högre förväntningar. Den enda kedja som jag är nöjd med är Lundqvist-Kahnberg-Tolsa. Dom gick in och gjorde sitt jobb. De gjorde även målet. Dessa grabbar kände man igen. Uppbackade av Odoya och Tukio så var det en väl fungerande enhet.
Karlssom-Axelsson var kul att se de få byten de fick. Hoppas att de får mer istid så att man kan göra en riktig bedömning av avde de klarar av i detta lite tuffare klimatet.

Sedan har vi de "gamla" rinkrävarna Andersson-Johnson-Kallio med Sundin-Koivisto bakom sig och Esbjörs-Plüss-Högardh med Niemi-Alavaara bakom sig. De kan mer än vad man fick se i går. Mycket mer. Mycket, mycket mer.
Men har hört från säkra källor att det brukar ta ett tag för gamla rinkrävar att komma igång. Att känna nerven. De är som bäst när det gäller. I slutspelet... Synd då att 2/3 av laget är gamla rinkrävar. Hoppas att de vaknar till något tidigare än till slutspelet....

Visst är man inte nöjd med matchen som helhet. Men det är igång. Frölunda har startat sin resa mot slutspelet. Det är 49 omgångar kvar. Och de kommer att bli bättre och bättre och bättre...

Let´s get ready to rumble!!!!
Kommentera