Frölunda HC

60388 inlägg · 3399 ämnen

Inlägg #699344

Sv: Semifinal 3: Frölunda - Linköping
FreddanVF: Det där kallar inte jag ett svar. Inte ett svar på de observationer och personliga funderingar som läggs fram i artikeln, i vilket fall. Det liknar väl mer ett dåligt försök att lägga över problemet "tillbaka därifrån det kom", så att säga. LHCs problem med sina fans är redan kända. Det har debatterats om detta tyvärr under flera år nu. Vad tjänar det till att dra det ett varv till? Allra helst som ett svar på något helt annat?

Dessutom... vad har det med hockey att göra att det finns fyra Göteborgslag i fotbollsallsvenskan? Jag är rätt säker på att Frölunda inte når några som helst vinningar på att ÖIS, IFK, Häcken och GAIS kör igång sin serie inom kort.

Det ligger en hel del i det som nämns på Svenska Fans. Det blir förvånansvärt ofta tyst i Scandinavium, trots att det väldigt sitter 12 044 i publiken. Av dessa stöttar såklart majoriteten hemmalaget, men det är inte alltid det märks. I slutspelet är det "alltid drag i Scandinavium", sägs det. Ja, så har jag hört det sägas i vilket fall. Visst är det drag. Det kan vara ett sjujävla drag så man som bortasupporter känner sig liten som en myra så att man helst av allt skulle vilja försvinna ner under den stol man sitter på. Inte för att man skäms, såklart inte, men det känns i de lägena liksom lönslöst att ens försöka sig på att konkurrera om "att få ordet". Men nu är det ju inte alltid det är så, och "Bobbe", som nu skrev den här artikeln, råkade ju gästa arenan just en sån här gång när hemmalaget inte presterar på topp, ja, man förlorade ju t.o.m. matchen, så de tilltänkta "ovationerna" för hemmalaget uteblev den här gången.

Jag har varit där själv. Ja, att som bortasupporter i en iofs något större klack (nästan 100 pers.) kunnat märka att vi som klack, iom hemmalagets "sämre spel", lyckades överrösta ett fullsatt Scandinavium. Det ska ju inte vara möjligt, tänkte man ju. Det här utspelar sig under slutspelet 2002/03, och alltså före man skule kunna ha några som helst tankar om "en bortskämd publik" och såna saker.

Vad det beror på, det vet jag såklart inte. Att kraven ligger högt är inget konstigt. Det ska de göra. Laget man ställer på isen ska kunna svara upp på de krav som ställs. Och de har de väl gjort också, med marginal dessutom. Två SM-guld på tre säsonger säger väl egentligen allt om det. Därför är det ju än mer förvånande vad det är som publiken saknar. Ja, om det nu är det man gör? Det var helt klart några vettiga synpunkter som togs fram. Jag sväljer dock inte allt, men själva grundtesen är nog värd att fundera lite längre på.
Kommentera