Sitter och följer tredje rundan från Valero Texas Open via webben. Man ska ju försöka spela 36 hål i dag, då man fick ställa in allt spel i fredags. Efter nio hål har Fredrik Jacobsson spelat upp sig till ledning, detta efter 6 birdies på nio hål.
Jacobsson började på hål 10 och inledde med birdie. Sedan tre raka par och så fem birdies i följd.
Han jagas dock av en hel drös med spelare, det är 15 spelare till inom 4 slag.
Samtidigt som det går bra för Jacobsson kan vi väl säga att det går ännu bättre för Peter Hanson, då han precis rullade i bollen för vinst i särspelet i Open Calla Millor på Mallorca. Därmed är han 1,3 miljoner svenska kronor rikare och tar ett jättekliv på rankingen för Race to Dubai.
Det är andra raka svenska segern på Europatouren, för övrigt. Förra veckan vann ju Fredrik Andersson-Hed BMW Italian Open.
Utan ett enda slag på rangen under våren la man upp bollen mitt på fairway på hål 1 på Veckefjärden igår eftermiddag. En aning slice bara.
9 hål spelades. Banan riktigt fin. Dock var greenerna en aning mer långsamma än vad EB-banorna i Uppsala var i helgen.
Redigerad kommentar
Banan öppnar måndag 23/5 klockan 13:00. Tidsbokningen öppnas tisdag 24/5. Vi öppnar med ordinarie greener.
bj21: Vilken grymt skön putt han satte på 18:e.
Nu är det bara vinst som räknas.
foppa78:
Du ser på fullt allvar inte att boken du är inne i nu heter Golfboken??
Då bör du skaffa glasögon...
foppa78: Ser du problem med fotbollsboken, motorboken samt alla övriga icke hockey-relaterade gästböcker här på Hockeysnack?
Sluta tramsa, nu.
Har själv spelat Bro-Hof ett par gånger och jag kan rekommendera den varmt.
Fick en smärre chock första gången jag spelade banan och det började redan på puttinggreen: här talar vi om en jämnhet i klass med ett snookerbord.
Inte en fläck eller ojämnhet så långt ögat kunde se. Man har dessutom sått med ett speciellt gräs som tydligen ger en speciell grön färg som avviker från färgen på fairway.
Efter våra utslag på ettan kommer vi fram till våra resp bollar på fairway.
Man tittade sig omkring och såg inte en fläck, hela fairway höll samma klass som greenerna på vilken annan bana som helst.
Alla kände sig tvingade att laga nedslagsmärkena efter utslagen, hade varit helgerån att inte göra det.
Efter att ha hålat ut höll ett gäng banarbetare på med att klippa ruff och fairway på tvåan.
Ett djävla oväsen när vi närmade oss utslaget. Som på ett kommando tystnade alla maskiner när vi klev upp på tee, samtliga banarbetare klev diskret åt sidan och började inte jobba igen förrän vi hade passerat och spelat in mot green. Rundan i övrigt var en ren njutning.
En liten kiosk (läs: mindre restaurang med fullständiga rättigheter där du dessutom kan beställa lagad mat och det mesta i ätväg) ligger strategiskt placerad efter 6 hål: du beställer vid 6:an, spelar 7-8-9 och anländer till "kiosken" lagom när maten är klar.
Väljer du sen att äta efter rundan så håller maten yppersta klass och är dessutom inte speciellt dyr.
Sammantaget får man en känsla av att spela på en riktig toppbana utomlands, känns definitivt inte som att man är i Sverige.
Det här gällde dessutom när jag spelade banan för 2 år sen samt 1 runda förra säsongen.
Tror knappast att saker och ting har försämrats, snarare tvärtom.
Redigerad kommentar