Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

LHC - Hv71

429968 · » Till forumet


Sv: LHC - Hv71
distanserad: Fel, matchen slutade 7-3... ;D
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
mok: Jag tippar 2-2 och att LHC har en i stolpen i förlängningen...

Lite sen, ja, jo, jag vet...
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
...fast det verkar ju skita sig rätt bra, även om LHC inte gör bort sig.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
Danne_l: Nädu, nu ska det bli revansch! ;)

..och visst är NHL-kedjan bra, men glöm inte att det finns tre bra kedjor till, som kommer att bli ännu bättre när de kan jobba i "det tysta"...
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
mok:

Stoppa NHL-femman är melodin. Gör man det är segerchanserna stora. Jag tror starkt på en jämn match men att vi vinner med uddamålet. Eller vad säger Linköpingssupporters?:)
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
Danne_l: Jo jar gått snabbt där kan man säga. Men det är ju "NHL" kedjan som höjer laget enormt just nu. Blir svårtippat imorgon.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
mok:

Ska bli en mycket intressant match. LHC tycks fått igång laget rejält nu det senaste. Känns som en toppmatch, skillnad mot för nåt år eller två sedan då man mer eller mindre drog sig för att se matcherna lagen emellan.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
distanserad: Men imorgon smäller det iaf. BLir nog en intressant match att följa på plats. Vad tippar du?
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
mok: Nej precis, det suger ju. Håller med till 100%.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
distanserad: Jo finns alltid förlorare bland lagen men tänker mer på oss som supportrar när man får se sitt lag möta samma lag ibland 2 gånger på en vecka. Inte kul oavsett vad det är för lag
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
mok: Svårt att säga detta med derbygrupper. Vem gynnas vem förlorar? I år är det speciellt svårt att sia tycker jag. Luleå och Malmö känns spontant som de stora förlorarna.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
Larionov: Nej finns ju inte många riktiga derbylag kvar nu får man säga. DIF har ju tappa ner sina ärerivaler långt ner i ett svart hål. Men inte behöver dom minska på matcherna. Släpp in 2 lag till så blir det tom fler :)
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
mok: Risken är väl också att det blir en helt fel effekt av det hela. Ordet "Derby" innebär ju egentligen match mellan två närliggande föreningar (helst från samma stad), vilket rimligen innebär att matchen drar mycket publik när bägge lägren har nära till arenan. När vi nu framöver kommer att möta Malmö (som ligger 40 mil bort) för 6:e gången är risken stor att det kommer att vara allt annat än derbykaraktär på det hela.
HV kan ju med lite optimistisk bedömning ses som lite derbystuk över, då det "bara" är 13 mil dit. VF med 30 mil.... knappast.
Men som sagt, för att skippa den här konstruktionen krävs det uppflyttning av ett par lag till, Hockeyligan kommer inte frivilligt att dra ner på antalet matcher.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
OskarB: Så kan det säkert vara. Sammanfattningsvis: Jag är nöjd, Du är missnöjd. Blir spännande att se hur det ser ut efter nästa drabbning. Och nästa... och nästa... och (FOR match = 1 to 6, NEXT match)

Håller också med majoriteten här, det vore faktiskt kuligare med 14 lag och 52 "normala" matcher än nuvarande derbytrams. Ex.vis Skellefteå och Leksand skulle säkert inte göra bort sig i ES.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
Dragan 2k: Jag håller med dig. Dra in semestern och låt dem barmarkträna i skåne över Jul istället. Sen tycker jag att man ska ha bortamatch varje vardagförmiddag och sen hemmamatch på kvällarna. Helgerna ska ha 2 hemma matcher på lördagen och sen 3 på söndagen.
Vet i katten hur det ska gå ihop, men nån jäkla algoritm borde väl fixa det?
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
bobbe: Jag, likt min Frölundabroder håller med dig. Bort med derbygrupperna.

Däremot säger jag: Klart man ska ha så många matcher. Jag njuter i fulla drag. Gärna fler matcher. Hockey året runt. Det hade varit något.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
Larionov: Vad jag åsyftade med den meningen är förmodligen samma som när du säger: "Kanske han matchen aldrig "sätta sig" pga de många målen och snabba vändningarna.". De många misstagen och målen gav ju matchen en prägel man inte är van att se. Vi beskrev situationen på olika sätt helt enkelt.

Och visst fanns det en del kamp. Men mestadels var den enkelriktad. Som du säger är jag väldigt besviken på mitt lag, med ett fåtal undantag. Jag vet att de kan bättre. Mycket bättre. Och det beror inte på nerträning eller någon formsvacka, det är inställningen vid nedsläpp som brister. Och det finns nog inget jag tycker är värre.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
bobbe: åller med dej till fullo frågan e ju bara när dom styrande parterna skall inse detta.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
mok: Värdelöst med dessa derbygrupper. Det blir trots allt inte spel på "lika" villkor när man inte ens möter olika lag samma antal gånger som andra lag. Krångligt formulerat, men ni förstår...

Nä, utöka till 14 lag, spela 52 omgångar, om man nu absolut måste ha så förbenat många matcher.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
Larionov: Så tröttsamt med dessa derbygrupper. Om dom nu ens skall ha dom kan dom inte se till så man slipper möta samma lag ibland flera gånger på en vecka., Minns när Frölunda mötte LHC borta på en lördag och sen hemma på söndag... kul?
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
OskarB: "Tycker hela matchen präglades av misstag och obefintlig kamp..."
Det är väl det jag inte riktigt håller med om. Nog fanns det kamp, nog spelade man bra stundtals.
En dålig match per min definition är ex.vis LHC:s föregående, mot Malmö. När lagen samlas i mittzon och ingen kan slå ens 2 passningar i rad med rätt adress. Lite trist att beskåda 10 spelare som åker (i bästa fall) runt i makligt tempo mellan två blå streck och ser allmänt vilsna ut.
Men visst, jag förstår att du är lite besviken på ditt HV, jag är ganska övertygad om att de kan mycket bättre samtidigt som jag faktiskt också tror att LHC hade en del i att de såg lite vilsna ut.

Men strunt samma, matchen är historia nu. Vi har VF (igen) borta (igen) på Söndag. Kul med derbygrupper? Njaeeee.....
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
OskarB: Låter lite som det är en fråga om definitioner här. Det var inget skönspel ur en taktisk synvinkel, det kan jag hålla med om. Däremot var det lysande hockeyunderhållning, något som kan vara ännu viktigare, exempelvis för att locka folk till matcher.

Se på Allsvenskan i fotboll. Underhållande? Knappast. Få misstag? Jovars. Publik? Allt mindre.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
distanserad: Ovanligt otaktiskt av dig. ;)
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
bobbe: Tja man blir mer och mer tokfrustrerad över att man lämnat landet............
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
bobbe: Ja, det är nog olika definitioner som ligger bakom. Ett par mål per match brukar man alltid få se som något av lagen bjuder på, jag tyckte mest det var ovanligt många igår.

Annars är min definition av bra hockey en hockey som innehåller väldigt få misstag. Där fart under skridskorna, bra passningsspel och en rejäl fysik ligger till grund för de chanser som skapas.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
Tillägg: det är givetvis inte bara för målens skull jag ser på hockey, men det är en viktig del av det hela.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
OskarB: "Bra" och "publikfriande" är ofta synonymer för den breda massan, så vi har nog båda rätt.. ;)

Jag skulle vilja påstå att det var bra ishockey även ur andra synvinklar, det är inte varje dag man bjuds på sådana läckra mål som i går, och det är för min egen del för målens skull jag ser på hockey, ergo var det bra hockey från LHC:s sida i går.

Den gode Salming hade uppenbarligen samma åsikt, åtminstone efter första perioden. Han lät väldigt nöjd med det han fick se.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
Larionov: Nja, i så fall missuppfattar du mig. Jag skriver under på allt du säger, var skiljer sig det jag först skrev från det du skrev?

Misstag, snygga mål, publikvänlig hockey, men inte bra hockey var ju min bedömning. Ar inte det vad du skriver?

F.ö. var segern till LHC hur rättvis som helst, inget snack. Om nu något jag skrev kunde tolkas annorlunda.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
OskarB: Njaaa.... nu låter det liiite "bad loser" om dig va?
Visst var det en del misstag från bägge lagen, men det var fart, svängigt, många mål, och framförallt några RIKTIGT snygga mål. En typ av hockey när publiken trivs medan coacherna får krupp.

Håller med om att Knuble såg misstänkt offside ut när han sköt in det viktiga 4-3 målet, tyvärrr syns inte hela situationen på hockeyligans highlights.

Nog var det väl bra kamp stundtals, även om jag tycker HV såg betydligt lojare ut än vanligt. Kanske han matchen aldrig "sätta sig" pga de många målen och snabba vändningarna. 0-1 blev 2-1 på nolltid, sedan 3-1 som hastigt och (o)lustigt blev 3-3 inom loppet av några få effektiva minuter, och så small det igen fram till 5-3 på ingen tid alls. Kan tänka mig att det förstörde rytmen en del.

Norrena började lite darrigt, på ert första mål var han helt borta. Därefter spelade han upp sig, och var väldigt stabil i sista perioden när HV trots allt tryckte på och skapade en hel del farliga situationer.

Liv tycker jag såg rätt flaxig ut, även om det nog inte spelat någon roll på en del av målen vem som än hade vaktat kassen. Vill dock minnas att Liv var ganska shaky i inledningen av förra säsongen också, för att sedan spela upp sig till en suverän nivå.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
bobbe: Verkligen? Publikfriande hockey kan jag köpa, men bra? Tycker hela matchen präglades av misstag och obefintlig kamp...

Norrena bjöd HV på 2 av målen, dessutom utnyttjade Thörnberg en riktig indianare.

HV bjöd LHC på 2 (kunde varit dubbelt så många) i vårt PP efter horribla misstag som gav er 2 mot 1 och 3 mot 1. Dock måste man ju säga att Morrisson regisserade de här situationerna mästerligt när de uppkom.

Ytterligare 2 av målen fick ni efter att HV-backar inte klarat få pucker ur zon trots god kontroll, stackars Liv fick se laget sticka uppåt i banan och pucken komma tillbaka.

Erat 4e mål tyckte jag Knuble var en meter offside, Mårts sa visst samma sak på presskonferensen, men jag har inte sett repris på situationen.

Thörnberg, Jämtin, Ekelund och Halvardsson är de i HV som får godkänt av mig från den här matchen. Alla andra underpresterar.

En match präglad av slarv och många granna mål skulle jag säga.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
bobbe:

Husses mål, jösses. Det snyggaste jag sett på mycket länge. Visserligen hade han bara att raka in pucken men de två passarna innan var inte att leka med!
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
difzi: Tackar för gratulationerna! Matchen i går gick verkligen inte av för hackor, jag vet inte om jag någonsin sett en bättre ishockey i Elitserien, ärligt talat... ;) HV var inte dåliga, men hade ingen chans.

Referat och bilder, se länk.
Kommentera

Sv: LHC - Hv71
Grattis till segern! I år är ni lungt de lag som är bäst efter lockouten, MoDo som skulle vara bäst eftersom foppa & c:o é där, men delyckas inte lika bra som ni gör ;D grattis ännu en gång, kul att ni har lyft er ;D Tror faktiskt på att ni kan hålla kvar er i topp även när NHL-spelarna åker hem, ni kommer antangligen ha ett bra självförtrånde efter detta och det ska man ha! ;D
Kommentera

LHC - Hv71
Andra perre å de är 6-3 till er! Bra jobbat, äntligen har ni kommit igång i eltiserien, välkommen till slutspelet i höst ;D Hoppas att ni bjuder på ett bra spel, alltid kul att få tuffare motsånd..
Kommentera

429968 · »