Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Inlägg #317649

Sv: En smakstart, kommer det mer?
bobbe: Tycker debatten är lite proportionslös från flera håll.
WL är i sina bästa stunder fantastiska på att skapa tryck och stämning. Åtskilliga gånger har sången och ramsorna fortsatt trots att matchen redan är förlorad.
Samtidigt gör man ordentliga plumpar, där det förekommit övertramp och milt uttryckt "mindre passande ramsor". Det som är mest störande är att vid varje enskilt fall av kritik, så stoppar man hellre huvudet i sanden och skyller ifrån sig än tar tag i problemet och klart och tydligt visar var man står. När rasistdebatten var igång som mest hade det ju varit ganska snyggt om representanter för WL ställt sig upp och förklarat att "det här är inget vi accepterar inom WL, om vi får tag på de skyldiga så kommer de att i första hand varnas, i andra hand att uteslutas". Tänk så effektivt och tydligt man tagit loven av skitsnacket då. Men blev det så? Nej, istället mumlar man lite om "supporterkultur", "missförstånd", "hör inte till WL" etc. Men vaddå? Oavsett orsakerna måste WL vara på det klara med att man, rätt eller fel, ständigt blir förknippade med alla incidenter som kan ske på en match. WL skjuter sig själva i foten om man inte är ÖVERTYDLIGA med vad man står för.
WL:s inställning är ju dessutom lite kluven. Ena matchen står man med banderoller som förkunnar att man minsann följer och stöttar LHC i vått & torrt oavsett vad som sker. Nästa match står man och skanderar "Visa hjärta LHC". Bra stöd? Lyfter det spelarnas prestationer?

Fundera på den...
Kommentera