Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Inlägg #583995

Klacken
Jag förstår LHCklackens känslor när Torkki fick 2+10 samtidigt som Crippe inte fick det i sekvensen innan, men det var ju otroligt hur felriktade dessa känslor var när detta vändes mot oss timråfantaster. Det var väl typ 4-5 st som stod och skrek och hytte med nävar mot oss när Torkki åkte ut.

Detta kom alltså i tredje perioden. Innan dess var det ofta hatramsor från deras hörn. Matchen hade inte ens börjat innan "hata Timrå" drogs igång där borta. Längre in i matchen kontrade vi dessa ramsor med "vi älskar Timrå" och "heja Timrå".

Om ni vill diskutera detta ämne som jag försöker ta upp så kan vi väl försöka göra det sakligt. Kom gärna med invändningar till hur ni uppfattade läget om jag beskrivit det felaktigt.

Jag tycker det ofta känns som att LHCs klack inte går till match för att älska sitt lag utan för att hata motståndaren inklusive dess supportrar. Visst ska man få uttrycka sin ilska för det man upplever som orättvist, men att matchen igenom skrika "hata Timrå" känns barnsligt.

Det fanns även positiva inslag. Absolut. Jag noterade det fina TIFOt i inledningen, när klacken lyfte upp 2pinns-flaggor med alla spelarna. Det var bra arrangerat. Även ramsan "Sveriges bästa lag" (eller nåt sånt) kändes positiv. Det är sånt jag tycker en klack ska hålla på med. All heder till dem för detta.

Men det faller när de återigen skanderar "hata Timrå" och sedan riktar sin ilska över domarens beslut mot oss på timråläktaren.

Varför är LHCs klack så arg?
Kommentera