Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Inlägg #584115

Sv: Klacken
Frella: Håller med. Torkkis utvisning var inget att säga något om, men visst blev man irriterad med tanke på situationen precis innan, det var en tydlig armbåge med i spelet som skickade Mange med huvudet före mot sargen.
För några år sedan beslutades det att "våld mot huvudet" skulle beivras, därmed ser jag det som en solklar utvisning.
Men domare Eriksson var svajig rakt genom matchen. Han hade missat både det ena och det andra år bägge håll, och jag ska helt ärligt säga att det var många utvisningssituationer (på LHC-spelare) under LHC:s sista boxplay, men det känndes som att Eriksson inte vågade blåsa mer.
En domare som inte klarar att hålla en hyfsad nivå rakt genom matchen skapar mycket frustration hos spelarna, och jag trodde ett tag att det skulle balla ur totalt.

LHC vann pga att de var det bättre laget sett genom hela matchen, men lite underlig matchbild blev det i.o.m. första perioden. Timrå var mer än loja. Andra målet var en jättetabbe av Oksa, men de andra finns inte så mycket att säga något om. Jag förstår dock bytet, Oksa hade några synnerligen tveksamma ingripanden som så när kunnat gett oss en ännu större försprång. Sedan blev LHC lite bekväma, och det kombinerat med att Lill-Kentas utskällning (antar jag) i pausen gav effekt gjorde att vi tillät TIK att komma in i matchen igen.

Klacken var ändå bättre än många gånger under förra året. Fortfarande finns det lite för mycket fjortisramsor med enl. min smak, men ett bra tryck och bra tifo. Det gnälls ibland på att sittplats inte hakar på ramsorna, men en lärdom för WL är kanske att börja fundera på vilka ramsor sittplatspubliken ställer upp på...
Kommentera