Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Inlägg #997531

Sv: Expressen
Paddan:

Jag är också skeptisk. Faktum är ju att LHC tappar publik för tredje året på raken. Detta när det verkligen är hausse i den generella trenden.

Säsongen, 04/05, slog ES nytt publikrekord med ett snitt på 6 230 och CC var dessutom nybyggt. Idag har vi ett snitt på 6 323, en ökning på 1.5% över fyra år och där det också slogs nytt rekord förra säsongen.

Två av topplagen avviker från denna "trend". Det ena är LHC som tappat 7% sedan 04/05. Det andra är FBK som också tappar publik för tredje året på raken. Deras nedgång är dessutom ännu större, 12%.

FBK har under dessa år 3 finaler och ett guld. LHC nådde förra säsongen sin största framgång någonsin genom finalplatsen i SM. Så de kan ju knappast tappa publik av samma anledning som exempelvis Brynäs gör i år.

I år har det också för första gången varit möjligt att se samtliga matcher via C+. Hur kommer detta att inverka på sikt i en redan nedåtgående spiral?

Sedan är det naturligtvis riktigt bra med ES-mått mätt, att ha ett publiksnitt på över 7 000 på den svenska landsorten. Dock så är det ju ändå så, att över 500 besökare per match i CC, valt att göra något annat under den senaste treårsperioden. 
Kommentera