Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1577089

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Helvete också, Frallan, för faaaan! Kommer ut och drällspelar direkt. Låter den jävla Forsell av andra åka i kapp och ta av Frallan pucken, pass, sevc och 1-1 innan ens en minut spelats.

Tack så jävla mycket, Frallan. Startar andra med att i första bytet drälla bort puck och förstör allt vi uppnådde efter 20 minuters kamp i första.

Då faller vi ihop, kollapsar och blir krossade som vanligt?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jahaja. Jag förutsätter att det varit så tydligt under andra perioden att ingen kan tvivla längre.

Det som är mest typiskt för SkAIK-hockeyn är inte alls att den är "underhållande, anfallsglad och trevlig" utan det jag tjatat om länge: de spelar fult! Luleå har fått tre PP i andra perioden men borde haft minst dubbelt så många, om domarna vågat ta ut SkAIK-spelare för allt de anser sig ha rätt att syssla med.

Just nu 12-6 minuter i utvisningar men korrekt dömt borde det varit 18-4 och om Sören Persson varit domare skulle det varit 4-8.

Tala om att det är viktigt att ha riktiga domare.

Jag vågar påstå att Luleå varit det bättre laget, ändå  står det 2-1 till Skellefteå. Fan, fan, fan. Det känns ini helvitte orättvist att vi ligger under.

Oroande är att SkAIKs boxplay väsentligen raderar ut vårt PP. Visst, med undantaget då Gunnarsson snyggt pangade in 0-1. Men för övrigt har vårt PP större delen av tiden spelats nere i egen zon där backarna inte kommer långt från burskydd, jagade av SkAIK-forwards och när vi kommer in i zon blir det mest att försvara puck, utan att vara vända inåt isen, och ev. skott får avlossas från riktigt dåliga lägen och blir aldrig något med. Det blir mest att Klasen eller någon annan får stå och styra, men utan att ha alternativ. Inte bara att han själv inte kan gå in, de fyra övriga Luleåspelarna står dessutom nautraliserade och han har svårt att öppna upp genom pass till lägen att skjuta med riktig målchans. Hur göra? Naturligtvis måste de andra röra på sig och söka upp bättre positioner - att bara stå där och vänta är ju tämligen meningslöst. Mer fart i PP nu!

Men nu har vi en period kvar och det är inte avgjort. Dock kan man nog räkna med att SkAIK nu går över till det man gjorde sista 30 minuterna i Luleå: sarg-ut, styrspel, sex målvakter, boxplay i 5 mot 5. Och snubblar de in 3-1, då vet vi att det blir riktigt tråkig dödarhockey med ingen chans alls resten av matchen åt endera hållet. Man kan lika gärna byta kanal till Bolibompa weller vad nu barnprogramen heter numera. Där blir det nog mer action.

"Underhållande SkAIK"? Bah!

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Luleå har fortsatt fint spel trots Frallans enorma miss. Bra spel av Luleå och SkAIK spelar allt fulare och åker på utvisningar. Men de spelar så fult att de skulle haft t o m betydligt mer. Nyss tar man dubbelutvisning då Luleå har chans framför SkAIK-målet där Abbott först blir crosscheckad omkull bakifrån och sedan sliter de tröjan av honom, varpå han blir utvisad för roughing. Typiskt fegt, det där hade bara blivit SkAIK-utvisning om det hänt tidigare men domarna känner att de inte kan ta för allt fult av SkAIK tyvärr.

Ändå är publiken enormt enögd och vill i vanlig ordning ha luleutvisning när SkAIKare ramlar respektive ha lule ut för filmning när en Lule-spelare fälls av SkAIK...

Helt klart har Övik tappat titeln mest enögt i landet.

Jaha, där stoppar fulspelande SkAIK Olle genom att dra honom i tröjan utan åtgärd, får målchans och pangar in 2-1. Starkt påminnande om 1-0 målet i första matchen alltså.

Fan. Luleå HAR spelat bra hockey och haft övertaget och SkAIK fulspelar allt mer. Men 2-1 är läget.

Kommentera