Luleå HF

116294 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1702978

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Snyggt PP-mål av Pölsan. Salmela fintar slagskott men slår i stället ett snyggt pass till Rödin och när Lassi täcker upp målet slår Rödin ett hårt pas in framför mål i stället, där Scott kommit och landslagsjanne har inte varit vaken att plocka bort honom varpå Scott har 90% öppet mål och sätter 3-2.

FriSören var dålig och hemmabetonad som vanligt men rätt fint spel eller kanske snarare kamp av båda lagen och att Pölsan skulle vara bra visste vi, men imponerande och glädjande att Luleå börjar skärpa till sig och få ihop lagspelet bättre.

Bra så, tycker jag, bara att fortsätta så kommer det att bli tätare och tätare och ge allt mer utrymme för anfallsspel och våra duktiga spetsar.

OK match idag tycker jag. Vi har börjat resan mot att få igång vår hockey. Nöjd med det. Det kommer att bli bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Ang. kvällens match så tippade jag ju LHF-vinst med 4-2 efter en ganska usel match inför en fåtalig publik. Nu blev det 3-3 (4-3 efter SD) och jag blev faktiskt glatt överraskad över matchen som så. Bra fart, fina pass och hårda tag, inte alls den trötta slarviga inställningen jag hade väntat mig. Det enda slarven må ha kommit från luläs tränarbås när det gäller antal spelare på isen. Annars en bra match! 0-2 till 3-2 till 3-3, spännande hela tiden. För Brynäs del ser jag det som ett steg framåt jämfört med tidigare 2-3 matcher, resultatet skiter jag i, det är spelet som är steget. Hög forchecking - alltid, tajt spel i egen zon istf dump´chase åsså mitt favvo-hatobjekt att man alltid ska passa puckfaen in i mål istf. skjuta. Men har man Rödin/Scot/Salmella/ samt tvilllingarna Westerholm får man väl göra undantag.Vad gäller LHF så förstår jag att det oxå är ett steg framåt med tanke på det spel man vill spela och vad man har material till. Kort sagt, bra match av två bra lag på uppåtgående samt en liten publik som ändock var ganska höghjudd, så ingen ko på isen för några fans.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Brukar ju behövas första varvet av fyra innan men något sånär kan sätta prognos för seriesäsongen. Dvs 13 matcher och nu med 6-7 matcher är vi halvvägs och det börjar redan visa sig.

Köplustan, Warulfven och Pölsan blir lag i toppen. Speciellt Köplustan har imponerat stort och Pölsan överraskat alla experter, vilket kanske förvånar att "experterna" inte begrep bättre.

Dessutom finns Pungen med - nu på andra plats - vilket överraskar mig men vi får se hur det fortsätter. Öret är också bättre än "experterna" trott och Djurgårn är också starkare än förväntat.

Därmed nästan halva seger och vilket lag mer hänger på övre halvan? Just nu har Apan häng men det ser rätt klart ut att Apan i år inte duger. Mer troligt att Luleå successivt arbetar sig upp förstås.

Kronan och Malmoe just nu i botten, kanske inte oväntat, och närmast att hänga på är HV och undrar om det inte blir så nu? HV har ju haft problem senaste åren och ju längre tiden gått desto värre kaos. Faller HV igenom i år?

Kanske.
Kommentera