Luleå HF

116295 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1703277

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Men vad tusan? Vi får höjdhopparen IGEN - det här är ju fjärde gången i år och vi har bara lirat ett fåtal matcher än.

Vår förre kapen Abbott vinner första teckningen mot vår nye kapten Harju;-)

Och efter bara en minut slår Pistol Pete till igen, bra kontrollerad puck i HV-zonen av Pete som nu målar igen och kul - efter hans småskador inledningsvis - att han verkar fortsätta den fina stil han avslutade med i våras.

Ojoj, HV är verkligen svagt i egen zon och Luleå får leka med HV som Köplustan lekte med oss, typ. Tydligen har HV en massa backar avstängda för våld och sådant eller om de är skadade också. Och det märks att de saknar kompetens bak.

Måste kännas konstigt för Abbotten att lira i "fel" lag. Undrar om han ångrat att han surnade till när han fick vänta på ett acceptabelt bud av Osten?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Rajalas underbara puckkontroll åker runt i HV-zonen och hittar ett suveränt pass som bara han och Skuggan ser, och lirar ned till MIcflikier där han och Harju står perfekt placerade på varsin sida av Ersberg och Flick försöker tv ggr få pass över till Harju som då har halva buren öppen men en HV-back mellan dem lyckas båda gångerna hindra passet.

Tror att detta är en j-a fin lina om den kan få fortsätta vilket jag gärna ser. Så får Wally och Sweatt hitta en kompis för andralinan.

Grana som varit bra hela året går nu med Emil och Hedman... hmm, det kanske funkar bättre än sargtacklare Lennart och Grana sätter 2-0 för Luleå.

Fortsatt allmän lekstuga för Luleå mot HV och Luleå får göra nästan vad de vill. Rajala har åkt runt en HV-back och pressat sig in i friläggs, nyss gjorde Pistol Pete detsamma, och pite-Foppa la nyss puck i stolpe.

Hv är alltså fantastiskt försvarslösa och det känns som att Luleå kommer att ösa in mål idag.

Dock har HV varit framme en 4-5 ggr men Lassi är så stabilt trygg och plockat ned allt.

Det här ser riktigt bra ut och naturligtvis beror det i första hand på att HV är försvagade men jag undrar om inte Luleå faktiskt håller på att få igång lagspelet? Förra matchen, då vi torskade mot Pölsan innehöll rätt mycket bra spel som tydde på att vi är på gång och kanske är det vad vi också idag ser, plus att linorna går lite bättre nu?

Schira får komma in som sjunde back idag och är nu påsen också. Vore ju kul om han kunde förstå vad han behöver göra i Luleå och SHL och kan stabilisera sig defensivt och sedan också bli en bonus framåt.

Hmm, synd att jag kom in i matchen bara precis när den startade. Undrar om vi hade någon hyllning av Chris Abbott från fansen innan nedsläpp? Det skulle jag gillat!
Kommentera