Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1727207

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Malmös coach Björn Hellkvist - som är en ytterst sympatisk och cool man - intervjuas inför tredje.

Malmö har en riktigt enkel spelplan. De lirar tufft och brutalt framför eget mål. Och så kontrar det på NHL-maner direkt mot mål och klappar på bra skott så snart det finns minsta läge.

Det spelet har inneburit att de i de matcher vi mötts spelat ut Luleå gärna i inledningen av matchen. En match kunde de fortsätta det hela matchen igenom och vann med 5-1. I de andra matcherna har Luleå ökat trycket och då har Malmö inte hunnit med och då har vi vunnit.

När Luleå ökar trycket innebär det att Malmös försvarsspel med tuffa stimmet framför eget mål inte hinner med och vi spelar bort dem, och på samma sätt hinner de inte få igång speciellt många kontringar.

Det vi nu sett tyder ju på att Luleå ska kunna kämpa ned Malmö och goda möjligheter att vända matchen.

Nu har tredje börjat och 2.5 min spelats utan att Luleå fått till det, snarare Malmlö som pressar på.

Kom igen nu, Luleå!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Pungen sätter 4-0 på Apan. Snart börjar fläskberget skallas.

Tolv minuter spelade av tredje i Luleå och vi har fått igång spelet och det har luktat mål då och då men fortfarande 1-2. Prognosen är att Malmö inte kan stoppa Luleå att måla, men kan hoppas på att kontra in en slumpmål.

Nyligen två tunga tacklingar av Luleå på Malmö. Den första Hedman, den andra Sylvegård. Och i båda fallen blir Malmöspelarna liggande minst en minut på isen.

Hedmans tackling är på icke puckförande spelare och vissa zebror skulle antagligen tagit honom för charging 5 min plus match. Men man kan också se det som att båda spelarna åker mot varandra och Hedman har bättre kraft. Så verkar zebrorna har bedömt saken och friar Hedman till rätt stora protester från Malmö.

Sylvegårds tackling är en riktig bröstvärmare på puckförande spelare som precis vänt upp och möter knappt 100 kg Sylvergård.

Därefter lirat på några minuter men Malmö står fortfarande emot, åtta minuter kvar nu.
Kommentera