Luleå HF

116295 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1751085

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: Ja... Petter tillhör ju de ex-apor som drog över Atlanten och inte lyckades, utan fick harva skadad/i AHL två säsonger för småpengar. Hur bra är han idag eller rättare till hösten och närmaste två säsongerna? Svårt att veta på förhand med + i kanten som du skriver borde ju vara korrekt.

Petter var ju en av de norrbottningar som apjännäralen stal genom att lura ned honom från Kiruna när han skulle börja hockeyymmet och sedan blev han kvar hos Apan i sju säsonger, förutom kortare seanser i Sundsvall och Piteå.

Jag måste dock skratta när jag läser Luleå Hockeys presentation av Petter, en hel sida där man undviker att nämna att han varit hos Apan överhuvudtaget utan fokuserar på att han kommer "hem till Norrbotten" samt att han "som Norrbottning" och så vidare... det lär nog reta upp en del apor och sådana värvningar är ju extra roliga låd et viset:-)

En annan spelare med liknande historia som Petters, är ju Johan Alm, fast han är ju född i Schtaan och inte ditlurad av jänärallen. Alm är ju f n under rehab efter knäoperation, men i slutet av april diskuterades ju hans framtid i media och då stod det klart att han och Apjänärallen då inte hade haft någon kontakt.

Osten kanske har kontakt med Alm också? Och i ett kommande Luleåhockey Live får vi reda på att "Alm nu kommer hem till norra Sverige"?

När det gäller Alm skulle han förvisso helt klart platsa som back hos oss och förstärka vårt försvar. Men får jag välja skulle jag önska en back som förutom det dessutom ligger inne med ett kanonskott och kan måla i PP. Det kan inte Alm.

Lite kuligt är det med att spelare väljer att lämna Apan för Luleå Hockey. Johan Forsberg. Lukas Wallmark. Filip Gustafsson. Petter Emanuelsson. Och...Johan Alm??

I vissa maligna nätapors vokabulär handlar det då om "rejects" som Apan inte är intresserade av, som platsar hos Luleå Hockey.

Vi testar sanningshalten i det.

Johan Forsberg "reject"?
Lukas Wallmark "reject"?
Filip Gustafsson "reject"?
Petter Emanuelsson "reject"?
Och...Johan Alm "reject"??

En annan tolkning vore att de uppräknade är talande bevis för att spelare som prövat på Apan föredrar Luleå Hockey. Och som prövat på jänärallen föredrar Osten.

Och man förstår dem så väl. Ta Filip exempelvis. I Apan bestod målvaktsträningen av att man saknade målvaktstränare vilket ersattes av instruktionen "ta pucken". Kan förstå att han då väljer Luleå Hockey, som sedan lång tid satsar på speciellt kompetenta målvaktstränare och målvaktsutveckling med känt resultat, nu när Luleåutbildade vakter lirar i tre SHL-klubbar, i KHL och i NHL.
Kommentera