Luleå HF

116295 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1751136

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
När det gäller hockey skriver robertP på hockeysnacket om Ostens dröjsmål att fastställa vad som händer med landslagsjanne, med anledning av en NSD-artikel.

Janne har tydligen två matcher för att nå Petraseks notering över flesta matcher i SHL/Elitserien och redan där tycker jag att Janne borde få minst tre matcher för Luleå:-)

Men i vilket fall är det tungt när våra spelare blir äldre och inte kvar. Tänk bara på hur många trotjänare som Skuggan, Bulan, Ågi, Burra och alla andra som kommit och gått. Ifjol fick Ledin lämna, nu diskuteras landslagsjanne. Och tufft och tungt är det.

Ser i samma häras att Burkölenspelaren Erik "peta in suddenpucken" Forsell efter några säsonger för Apan, i fjol t o m som kapten, nu sparkats och går till Malmö.

När det gäller sakna-sidan, saknar jag dock några andra backar för oss. Chad Billins kom in en halv säsong och fick gå eftersom han inte precis superlyckans, men gick till Pungen där han var utomordentligt stark senast.

Underbare Kristian Näkyvå tog chansen till NHL men det blev bara olyckat i AHL och återvänder nu men går till Pungen.

Jag tycker att det är förbannat trist att Billins och Näkyvä INTE spelar för oss 2016/2017 utan för Pungen.

Men är vi förvånade?

Nej.

Lika trist när Pungen stal Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson av oss och varje gång är det samma visa. Vi scoutår fram en spelare, utvecklar och utbildar denne till mycket hög SHL-nivå och -Vips! är Pungen där och stjäl vederbörande av oss.

Vi vet ju också exakt hur det går till, eftersom Mike Helber, som varit högste ansvarig för Pungens verksamhet i >>10 år erkänt: "Vi erbjöd bara Pär 4-5 ggr högre lön än han hade haft i Luleå så skrev han på."

Det FINNS verkligen skäl till att Pungen kallas för just Pungen. Så småningom går förstås denna Ebberöds bank i konkurs och som det ser ut nu utan att ens ha lyckats ta det Glud de så högt traktade efter att köpa till sig. Malmö lyckades. Växjö likaså. Men inte Pungen. De har bara lyckats driva upp lönerna i SHL samt slå sönder fungerande verksamhet i andra klubbar.
Kommentera