Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2077769

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Stort tack! Öl i burk är inte detsamma som öl flaska och än mindre som öl på kran.

Men det finns undantag. Guinness exempelvis, som igen-kligen bara kan drickas från kran. Men burkvarianten med specialmojängen för att åstadkomma en fungerande skum är överlägsen flaskan.

Jag avstår normalt från burk, men har senaste året kommit att imponeras av nöjet att inköpa och -mundiga ett flak Norrlands Djup.

Jag har ju förmågan att gilla väldigt många olika sorters öl och anser att allt beror på tillfället. Ett trappistöl och en kall pilsner kan aldrig finna samma läge.

Själv tycker jag ju att Key-Beer - det riktiga ölet från Luleås Nyckelbryggerier - inte var speciellt gott. Men att en februarikväll vid -30° stå i kön i trappan vid norra hamn till Stadspuben efter en match i Delfinen, medan det stora vemodet rullade in, bara för att få beställa en iskyld sejdel Key-Beer...det var grejer det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: "Tomma burköl skramlar mest". Vi har ju mötts några säsonger Luleå-MooDoo med framgångar och motgångar, så ni har väl nån typ av självdistans också som jag, Bisterfinnen och andra, haha!

Men västerbottningar vet inte ens vad jag menar. Gulsvarta gubbar ville mörda mig på Allstar då jag flinade i baren och sa: "Såå jävla bra är ni inte. Nä, ni uppfann inte offensiv hockey eller talangutveckling. 1-21 i finalen är väl rätt värdelöst?"

Sen kommer Gulgröna gubbar på Olearys och börjar tugga vid 1-3 om att "Vad fan är MoDo!? De ska ju inte ha en jävla chans!. Det är ju Löven de möter! Hur fan kan de leda? Löven är ju bättre på alla positioner!"

Jag flinade så jävla brett och tog en klunk till...
Kommentera