Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2078078

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Charliejfz: SKIT!

Har bekymmer med min j-a browser som fryser. Det svar jag skrev tog jag skärmbild på, läs det först och ta fortsättningen här:

Skulle ryssarna INTE visat att deras sputnikvaccin inducerar antikroppar mot SARS-CoV-2 hade det lagts ned omedelbart.

Men att de får fram antikroppar innebär inte att det också ger skydd, alltså. Det måste visas i kommande s k Fas III-studier.

Det här begriper naturligtvis ryssarna och att Putin "godkände vaccinet" var bara politiskt låtsasspel för massorna.

Det finns många vaccin som "utvecklats" mot olika smittämnen, och som inducerat antikroppssvar, men därefter visats inte alls ge något skydd. Så det återstår att visa.

För att visa att skydd åstadkoms måste storskaliga studier utföras, där hälften får vaccin, hälften inte alls (dvs placebo, som kontrollgrupp, och vare sig deltagare eller ledare av studien vet vem som får vad. Till de bryter koden och jämför resultat.)

Man måste alltså studera eventuell effekt av vaccin i så stora grupper som samtidigt kan utsättas för smitta, för att sedan kunna visa hur många som skyddades. Och att studien körs på sådana stora antal innebär också att eventuellt allvarliga biverkningar också har möjlighet att identifieras.

Nu ska de tydligen köra en Fas III-studie på 40,000 deltagare och det låter rätt tillförlitligt. För att få hyggliga svar.

I pribcip skulle man önskat dtora studier på olika grupper fr a olika åldrar också, samt tidigare också test av olika dosintervall. Men med hänsyn till pågående pandemi kan man förstå om man hoppar över lite av det som vanligen skulle ha krävts.

Kommer det att fungera då? Dvs ge skydd men inte allvarliga biverkningar?

Ingen aning. Men hoppas de lyckas.

Aftontrasans rubrik "vaccinet fungerar" är alltså riktigt okunnigt men eftersom de saknar kompetenta hockeyjournalister är väl ingen förvånad över att deras medicinska kompetens är i nivå med Trumps.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jag är inte så populär i Västerbotten...
Kommentera