Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2078243

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Drygt halva matchen spelad och nu 3-0 för Islanders. Känns förstås inte som att Flyers ska kunna vända på detta.

Men hockey ÄR hockey...

TILLÄGG: Landade i 4-0. Nu har vi kvar:

Tampa - Islanders
Vegas - Dallas
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
HK Arslet har köpt in köpespelaren Alvarez som inte fick fortsätta hos Apan eftersom han ville få betalt motsvarande det han levererat. Och Apan har ju inte råd, efter den vilda köpfest som Näsan ställde till med under 3 år med >30 miljoner back.

HK Arslet köpte ju nyligen in Jesper Sellgren, utbildad av MooDoo och vidareförädlad i Luleå. En strålande back vi gärna skulle haft med oss i år igen, om vi haft råd.

Det blir ju en tung ekonomisk säsong med svåra avbräck pga begränsad publik. Och Luleå gör naturligtvis rätt genom att vara ekonomiskt försiktiga. Vi har ju ändå ett ganska bra lag som kan komma att kämpa för en plats bland topp sex.

Men nog känns det trist att vi inte kan behålla och ta in spelare som normalt skulle ha varit hos oss utan att de i stället hamnar hos plats-köpeklubbarna i Sydbotten.

Det gäller ju inte bara Jesper Sellgren. Dessutom Pistol Pete Cehlaric som Trottoarkanten har pengar till, sedan Tjommen fått med sig förbundet på att lägga ned kvalspelet. Och Konstantin Komarek som vi inte hade råd med och fick åka till KHL. Dessa båda fina killar, som sökt sig till Luleå som 15-åringar och utbildades av oss, men som vi inte har råd ta in nu.

Och ska man vara sådan kan man diskutera också Robin Kovacs och Emil Larsson, som Gangsteröret med gangsterpengar var in och stal på ett sätt som borde få varje hockeysportslig person att kräkas.

Vore ju skitkul om den ekonomiska verkligheten hinner ikapp köpeklubbarna i Sydbotten som gödslar spelare som vore de Ebberöds bank.
Kommentera