Luleå HF

116298 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2078580

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så har Champions Hockey League tänkt om. Spelet skulle ju inledas tidigt i oktober men nu flyttas det hela fram 6 veckor till mitten av november. Dessutom kommer de två matcherna att spelas på två dagar och därmed på en plats, vanligen hemmaplan båda matcherna för det högre rankade laget.

CHL rankade ju 16 lag som "toppen" och 16 lag som "botten" och i nedanstående lista är toppenlagen nämnda först, dvs båda matcherna spelas normalt på deras hemmais, om inte annat bestäms:

• Bílí Tygři Liberec (CZE) - GKS Tychy (POL)
• Luleå Hockey (SWE) - Eisbären Berlin (GER)
• ZSC Lions Zürich (SUI) - SønderjyskE Vojens (DEN)
• Lukko Rauma (FIN) - Sparta Prag (CZE)
• Red Bull Salzburg (AUT) - Tappara Tammerfors (FIN)
• HC Bolzano (ITA) - EHC Biel-Bienne (SUI)
• Färjestad BK (SWE) - Cardiff Devils (UK)
• Straubing Tigers (GER) - Genève-Servette (SUI)
• Kärpät (FIN) - Aalborg Pirates (DEN)
• Adler Mannheim (GER) - Grenoble (FRA)
• EV Zug (SUI) - Skellefteå AIK (SWE)
• Red Bull München (GER) - Ilves Tammerfors (FIN)
• Oceláři Třinec (CZE) - Yunost Minsk (BLR)
• Frölunda HC (SWE) - Neman Grodno (BLR)
• HC Davos (SUI) - Vienna Capitals (AUT)
• Rögle BK (SWE) - Stavanger Oilers (NOR)

Som synes rankas samtliga svenska lag bland toppen, förutom Apan förstås. Det innebär att Apan får spela sina båda matcher nere i Zug, medan övriga svenska lag spelar sina matcher hemma.

Bottenlaget HK Arslet borde förstås ha fått spela sina matcher i Belarus, men räddas av att senaste CHL-vinnare har fribiljett och av princip rankas #1 kommande säsong. Ett helt riktigt beslut av CHL förstås och det har gällt alla år utom då Luleå Hockey skulle ha rankats #1 och i stället rankades #32. Skulle samma regler gällt i år hade HK Arslet förstås inte ens fått delta...

CHL har ju ändrat lite fram och tillbaka under året med anledning av pandemin och har inte helt uttalat hur det kommer att fortsätta. Kanske kör de vidare med att matcherna ska spelas hos det högst rankade laget. Jag kan inte hitta info om hur varje lag rankats i år men HK Arslet är #1 och - tror jag - Luleå Hockey (Europas just nu näst högst rankade lag efter CSKA Mockba - rankades som #2 i CHL.

Skulle man köra vidare så borde det innebära att Luleå får spela alla matcher i Delfinen förutom om vi möter HK Arslet då det blir match i Scandal-i-analium, eller, troligare, i Arsletborg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Mädhöken har tappat stinget.

Häromdagen rankade han alla de sämsta apbackarna som näst intill toppstjärnor.

Nu har han läst om förändringarna för CHL och hajjat noll följt av att han uttalar sig om det ena och det andra, baserat på okunskap.

"Nu ska de här dubbelmötena spelas på två dagar. En hemma och en borta. I november."

Nej du. Det blir två möten, med 24 timmars mellanrum, och båda spelas hos det högst rankade lag. Genom detta har CHL alltså halverat mängden resor.

"Men just nu är läget sådant att smittspridningen existerar och att då skicka runt hockeylag kors och tvärs över hela Europa är ingenting annat än ett enda stort hål i huvudet."

"Istället kostade det förbundet miljonbelopp att chartra ett flygplan fram och tillbaka.
Samma kostnad väntar nu för SHL-lagen som ska resa i Europa."
Jag känner faktiskt inte till ett enda fall av covidsmitta på flygplan vilket troligen beror på den suveräna ventilationen på flyget, där luft ventileras till/från taket precis över stolen och dessutom filtreras genom HePa-filter som rensar ev. SARS-CoV-2 från luft. Numera bär dessutom samtliga på flyget andningsskydd eller åtminstone smittskydd. Så själva transporten känns ganska trygg, OK. sedan har man läget i det andra landet för vistelse någon dag och kan man tro att klubbarna har möjlighet att följa råd och rekommendationer för att skydda sig? Skulle tro det. Visst, folk KAN bli smittade. Men enda möjligheten att hindra att så sker är förstås komplett lock-down. Och dessutom finns rekommendationer/krav om munskydd/andningsskydd i offentliga miljöer med trängsel i samtliga länder i världen...ja, förutom Sverige, Syrien, Somalia och Sudan då. Även om Folkan synnerligen motsträvigt lyft lite lätt på att munskydd kanske skulle kunna fungera i väldigt speciella situationer...åtminstone som "symbol" dvs att påminna folk om att det pågår en pandemi. Själv har jag en annan uppfattning och i miljöer med risk för smitta bär jag andningssydd av FFP3+ typ. D v s samma som används av personal i sjukvård som vårdar svårt sjuka covid-patienter.

När det gäller utlandsresor för svenska klubbar får vi se hur det blir med den saken. I detta nu kommer samtliga svenska lag att spela hemma. Ja, förutom plastlaget Apan då, men det känns tämligen självklart att de aldrig ska få spela CHL i Apschtan, eftersom de kör med 0 publik förutom tomma stolar, och skämmer ut Sverige för Europeisk TV-publik. Ja, världspublik faktiskt, eftersom matcherna sänds på många utomeuropeiska platser. Fortsätter organisationen av matcher på samma sätt kommer HK Arslet att spela samtliga matcher i turneringen i Göteborg och Luleå spela samtliga matcher i Luleå, förutom om vi möter HK Arslet. Röglet har god chans att spela alla matcher hemma också, i så fall. Möjligen Warulfven med. Så eventuellt eventuellt blir det bara Apan som får resa en gång utomlands, till Zug. Där de förstås får storstryk.

Nu kan ju mädhöken mena att han tänker än mer på de andra lag, inte de svenska. Men ska han då inte ställa sig upp och kräva att alla europeiska matcher i sparkboll och hockey stoppas också? Och desamma i KHL, i NHL och så vidare och så vidare.

Nu vet vi ju alla att det mädhöken eventuellt kan är Malmö och allt han skriver ska ses i den belysningen. Psssst, mädhök: Malmö är INTE kvalificerade.

Å andra sidan inser vi att mädhöken inte behöver ta del av fakta och kunskap för att "veta" vad han tycker om CHL. Det visste han redan 13 april, v g se nedan. Mycket otrevligt med dessa självutnämnda tyckare i Sverige som ensamma i Europa gång på gång skäller på CHL och kräver att Europamästerskapet ska läggas ned. Och märk väl - när CHL väl etablerats och blivit självklart för alla kommer Mats vennerstig att förklara att "det tyckte jag ju hela tiden" och låsas som att hans otaliga förföljelseartiklar riktade mot CHL inte funnits.

Ungefär som andra "experter" länge förklarade att sparkbollen skulle lägga ned resor utrikes, där man inte ens på arenorna kunde få en slang med bröd i halvtid. Och att sparkbollens Champions League A L D R I G skulle etableras.

Mistermädhök. Tala är silver, tiga är glud.
Kommentera