Luleå HF

116310 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2083704

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Full omgång i SHL ikväll.

Luleå tar emot HV hemma i Delfinnen. HV lyftes ju till skyarna av de självutnämnda mediatyckarna inför säsong, men har sedan inlett med att torska tre matcher medan vi vunnit två. Så det borde väl vara fördel Luleå, men det är svårt att vara säker på det: snarare är det ju läge för HV att skärpa sig nu.

Vårt lag visas nedan och det är ju precis som tidigare. Bara i brunkarlinan det varieras lite; idag är det Mattsson-Berglund med th Gun Gunler, i stället för med Favve; Muzik går 13 forward, tillsammans med Själin 7e back och Wallstedt andraspaden. Gissar att Wallstedt nog ska få testas snart; kanske Bulan vill ge honom en enklare match att starta med. Kanske mot Apan eller det andra bottenlaget HK Arslet?!

Övriga matcher:
• Trottoarkanten-Gansteröret
Lagen som har mycket lite eget kapital men handlat flest köpespelare inför säsong möts. Jag ser gärna att Pistol Petes lina öser in mål på Enroth förstås:-)

• Apan-HK Arslet
Alla tippar förstås att Arslet kör över impotenta Apan idag men vem vet. HK Arslet kommer ju inledningsvis att chockas när de upptäcker att Apan trots coronatider har hela sin dominerande hemmapublik, de tomma stolarna, på plats.

• Djurgårn-Malmoe
Lite av en halv bottenfinal mellan två lag som sett allt annat än starka ut inledningsvis.

• Läjkers-Röglet
Håller alla tummar för att Röglet kör över läjkrarna.

• Pungen-Pölsan
Ja, CryBerts pung har ju köpt mycket men Pölsan har väl köpt dyrast av samtliga lag, tror jag, och nu tycks de ha de flesta med och borde väl ta detta.

• Oskars-Warulfven
Hmm. Spontant ska ju Ulfven vinna utan snack men det kan ju ta en tid innan alla lag kommit på plats helt; viss risk att Oskars kan överraska om inte Ulfven passar sig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Allsvenskan har dragit igång en kampanj för att "stänga serien".

Som vi vet kommer coronatiden och de tomma läktarna att leda till väldiga ekonomiska bekymmer för SHL och många lag kan riskera att konka. Mycket möjligt att den risken är större för de allsvenska lagen som har betydligt sämre ekonomiska resurser. Flera SHL-lag tycks applådera allsvenskans planer och jag ger mig fan på att det på något vis har att göta med Ligans egna planer att stänga SHL.

Skulle det gå igenom kommer det att innebära att svensk elithockey för alltid består av följande 28 lag:

Luleå HF
Färjestad BK
Rögle BK
Skellefteå AIK
HV 71
Djurgårdens IF
Frölunda HC
Örebro HK
IF Malmö Redhawks
Växjö Lakers HC
Linköping HC
Brynäs IF
Leksands IF
IK Oskarshamn

IF Björklöven
MODO Hockey
Timrå IK
BIK Karlskoga
Västerås IK
HC Vita Hästen
Södertälje SK
Västerviks IK
Mora IK
Tingsryds AIF
Almtuna IS
Kristianstads IK
AIK
Vilda Väsby

Det vill säga att Boden, Piteå, IFK Kiruna, Kiruna AIF och andra norrbottensklubbar för alltid är utanför. Kanske bra för Luleå men jag gillar det inte. Jag hatar att se hur "marknaden" ska ta över ägarskapet och det sportsliga försvinner. Att alla andra klubbar skulle vara degraderade till andra klassens gärdsgårdslag?!

Det finns mycket att tycka om detta men jag har spontant två rejäla klagomål.

Karlskrona!
Laget tvångsnedflyttades i våras till ettan eftersom de "inte hade solid ekonomi". Vad fan beror det på? Jo, att den j-a idiotiska megamomana Hockeyligan för några år sedan tvingade Kronan att bygga ut arenan med 1500 platser som aldrig använts och allt sedan dess har såväl klubben som kommunen att betala av närmare hundra miljoner för bygget, som ligan tvingade dem till. Andra klubbar före och efter har sluppit detta, eftersom ligan inte krävt det.

Jag är så fortsatt förbannad på det vidriga beteendet av ligan att jag tycker att de ska ersätta Kronan ekonomiskt med varenda öre och plocka upp klubben i allsvenskan igen.

SeMer!
De j-a lurade ju Allsvenskan att överge ViaSport för trettio silverpenningar och komma till SeMer, som därefter krossat allsvensarna ekonomiskt genom att ösa alla pengar på SHL och ge bara skit till allsvenskan - detta förvisso i korrumperat samarbete med ligan. Utan denna "marknadsinnovation" skulle om de rättvisa och sportsliga motiven fått råda, de allsvenska lagen knappast legat så taskigt till nu.
Kommentera