Luleå HF

116310 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2084653

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Duktigt val av vår egen Isac:-)

Läjkers håller uppe spelet någorlunda och linan rosen-gynge hotar även om de inte lyckats ta fram riktigt svåra chanser. Dessutom är Wallstedt stabil, det lilla han haft att göra.

Mycket av dagens elithockey handlar ju om hur väl forwards utan puck lyckas pressa motståndare med puck i egen zon. Och det spelet dominerar Luleå och är därför det lag som haft mer och bättre spel i första perioden, även om det fortfarande står 0-0.

När Läjkers tar puck i egen zon är Luleås forwards rappa och starka vid sarg och tar ibland tillbaka puck samt, i annat fall, hindrar läjkers från att skölja upp speciellt snabbt.

I motsatta lägen försöker läjkersforwards, men Luleås försvar är härligt samspelt med fina pass och medspelare som gör sig spelbara, därför kan Luleå ofta vända spelet hyggligt snabbt och eftersom läjkrarna då blivit långa med höga ineffektiva forwards kommer Luleå snabbt in i läjkzonen.

Värt att notera att Läjkers går nära man mot man med närmast brottarhockey speciellt när vi söker oss in i slottet, men då har Luleå haft lite friare ytor för bra pass utanför och då vaskat fram skott på distans som ofta givit lös puck framför mål, där vi dock ännu inte lyckats panga in den.

Så Luleånågot bättre men 0-0 efter första och det kan sluta lite hur som helst.

Luleå inleder andra i PP 1.06. Ett läge som inte brukar resultera men Luleås PP hittills hyggligt så vi får se.

Nu kör vi!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nope inget mål av Luleå i detta PP men Klasen styr fint och lyfter fram bra skottlägen på distans av Lill-Nisse och Kapten Erik, vilka dock inte går in.
Kommentera