Luleå HF

116310 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2086074

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jaha, regeringen skjuter på det eventuella beslutet att tillåta 500 personer på hockeyläktare en vecka minst, med hänsyn till antalet covidsmittade nu ökar framför allt i Stockholm.

Jag tycker att det är uppseendeväckande att man utan att skämmas accepterar att det nu blir trångt i rusningstrafiken där folk som måste ta sig till jobbet inte har chans att skydda sig, och så har de kanske hemma en trångboddhet med t ex gamla föräldrar med hög risk. Vi talar om mycket trånga och inadekvat ventilerade utrymmen där risken för spridning av luftburna coviddroppar kommer att bli extrem ju kallare utetemperatur vi får, eftersom temperaturen har stor betydelse för bildning av luftburen smitta som kan nå betydligt längre än "social distansering" på två meter. Hela världen kräver/rekommenderar munskydd för att minska den risken. Förutom Sudan, Syrien, Somalia. Och Sverige....där man hårt pressad låtsas att "munskydd" kan i vissa undantagsfall användas av den som känner så, där Folkan påstår att det kan ju alltid ha ett "signalvärde" där folk blir påminda om pandemin.

Jämför detta med hockeyarenor, där man har en jättelokal med betydligt lägre risk för luftburen smitta, och där hockeyklubbarna är beredda att genomföra vettiga åtgärder. Se publikbilden nedan - extremt bra löst. Kan klubbarna lösa övriga situationer t ex köer, toaletter in- och utpassage, transporter till och från arenan: i så fall anser jag att man väldigt väl kan tillåta 15% publik på läktarna.
Kommentera