Luleå HF

116348 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2105925

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Coolt cowboy-typsnitt, sånt man annars skriver SALOON med. Har SAIK en grafisk profil tro?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Costanza: Ja, mest troligt är det väl någon gubbe i för-or-eningen som beslutat om typsnittet, med anledning av att han såg och imponerades av Rawhide, Bonanza eller liknande för ett halvsekel sedan:-)

Eller också hans barnbarn, som upptäckt att det är hemskt mycket jätteroligt att testa olika snitt och format på datorn.

Senast Apan hade kontakt med en reklamfirma var för drygt 25 år sedan. Då beställde de en ny symbol för att marknadsföra det namn på laget de fattat styrelsebeslut om: AIK Stingheads. När de fick symbolen (se nedan) ville uppdragstagaren ha betalt och nöjde sig inte med "du håller väl på Apan och bjuder på detta"?

Men det gjorde han inte, hade ju familj och kostnader att täcka (även om han i stora drag bara kopierat Sexpressens geting - den har sting - i god aptradition eftersom denne kopieför-or-ening mest pysslat med att apa efter andra). Då tog Apan ett nytt styrelsemöte och annulerade det tidigare beslutet om namnbyte, för att skita i att betala räkningen för det uppdrag man beställt. Frågan var om de då skulle behålla Skellefteå Hockey Club, som de på den tiden hette, sedan länge. Så kom någon på att "Skellefteå AIK" var ju ledigt för hockey och så blev det så som för-or-eningen kallas. Och påstår sig ha aaaaaanor.

Själv har jag ju en framtidsuppfattning om att de snarast byter namn igen - för femte gången - och väljer att ta namn efter den maskot/symbol de sedan länge kör med (se nedan).

Apan.

PS. Däremot har de, i brist på grafisk profil, en värdegrunnnnnnd som stipulerar att alla apor kommer från blygden, i synnerhet den helt dominerande majoriteten som INTE kommer från blygden. En sektlogik när den är som "bäst"...
Kommentera