Luleå HF

116350 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2108546

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Mycket puckägande av Luleå nu men Trottoaren lyckas hindra alltför svåra lägen. Vi kommer fram till halvhyggliga backskott då och då dock och sådant kan ju resultera men inte just nu. Trottoaren satsar på spelvändningar och blir då halvfarliga, men inte mer än så just nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja, vad ska man säga? Luleå mer kontroll över puck och spel med den bärande idén i anfallszon att linan behåller puck, utmanar, och så skickar bak till backarna där främst Erik och lill-Nisse, inland Klasen, pangar på när de har öppet fram till mål, dit vi skickat 1 el. 2 spelare att skymma, eller eventuellt styra, eller ta returer.

Ofta fungerar det rätt bra och brukar leda fram till några baljor per match. Sedan har vi ju också friåkningar och mål av bröderna Wolf.

Trottoarkanten en annan sorts hockey, snarast s k Drillohockey, dvs när de passerar blå gör de antingen mål eller tappar puck inom fem sekunder. De har ju duktiga forwards för den typen av hockey och det blir snabba åkningar och långa pass till skottskickliga spelare som har väldigt öppen is eftersom hela spelet bygger på snabba kontringar.

Vi har ju haft mer puck och mer chanser men Juvonen är bra i mål och vi har bara fått in två puckar, medan Trottoaren lyckats sätta tre.

Intressnt att se vart denna match tar vägen. Nu kör vi trean!
Kommentera