Luleå HF

116350 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2109219

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Silly: Shit pommes frites - då ställs Luleås match på torsdag in! Ja, det är väl bara att gilla läget.

Tack för informationen, Enaranger!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
LÄGET I SHL

Ja, som alla vet är det ju rätt förvirrat att bedöma läget efter tabellen, när t ex Apan lirat 23 matcher medan Röglet bara spelat 18.

För att få något bättre har jag räknat upp samtliga lag till 23 matcher genom att lägga till poäng efter vad lagen under säsongen erövrat som poäng per match (P/M).

Som synes har vi:

TOPPEN
1. Röglet fortsatt överlägset bäst i serien i år (i morgon har vi ju Luleå-Röglet och hög risk att röglarna därefter dragit ifrån ytterligare i den konverterade tabellen).
2-5. Följda av Luleå, Gangsteröret, HK Arslet och Läjkers.

Som det sett ut lutar det väl att det är nämnda fem lag som kommer att fightas i toppen i år och från övriga 9 lag är det väl igen-kligen bara Warulfven som skulle kunna avancera upp till toppsex och utmana kvintetten i topp.

BOTTEN
13-14. Malmoe och Pölsan har hamnat rejält bakom efter många torskar. Tycker väl inte att dessa två lag är så kassa att de säkert blir kvar där utan tänker att de mycket väl kan avancera under säsongen och därmed slippa kvalspela.
11-12. Däremot har vi HV och fr a Pungen som också ligger långt ned och mycket väl kan komma att rasa ytterligare för att hamna på kvalplats.

MITTENGEGGAN
6-10. Och så har vi den grå massan i mitten - Djurgårn, Warulfven, Trottoarkanten, Apan och Oskars. De flesta av dessa lag lär nog bli kvar där i mitten för att nå det sociala slutspelet. Men ett eller flera lag kan förstås ansluta högre upp eller lägre ned. Warulfven, med chans uppåt, redan nämnd, och när det gäller bottenkandidater är ju vanligen senaste allsvenskar tänkbara, dvs Oskars och Trottoaren, även om speciellt Trottoaren bör kunna klara sig om deras stjärnlina får vara oskadade intakta. Men en annan kandidat är förstås Apan, som under säsongen fortsatt söka sig nedåt - det ser ju trevligt ut.
Kommentera