Luleå HF

116354 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2114550

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dags att återge en SHL-tabell som korrekt återger ställningen mellan lagen.

Nu har jag formulerat ett färdigt script, där jag bara behöver uppdatera vid nya spelade matcher och resultat, så får jag fram och kan publicera en korrekt tabell därefter.

Se nedan och översta tabellen.

Den återger inledande samtliga matcher som lagen spelat hemma och därefter borta, samt resultat i form av poäng / match (P/M) hemma och borta.

Under avdelningen "Poäng per match" framräknas därefter snitt P/M förutsatt att lagen spelar 50% av matcherna hemma och 50% av matcherna borta.

Därefter finns en "Beräknad SHL-tabell där vi har följande kolumner:
• Gult kolumn återger maxantal matcher som något lag spelat, formel lagd från tidigare gul kolumn.. Vi räknar alltså upp så att samtliga lag beräknas ha spelat lika många matcher.
• Grön kolumn återger P/M om lagen spelar hälften hemma, hälften borta, dvs som det ska vara för fungerande jämförelse men som f n inte alls visas av "Aktuell tabell" eftersom det är stor skillnad på hur mycket lagen spelat hemma eller borta.
• Sista kolumnen visar antal poäng lagen kan uppskattas ha när man multiplecerar uppgifter i gul med uppgifter i grön.

Se nedan och mellersta tabellen.
Här återges samma uppgifter som i "Beräknad tabell" men här har också lagen sorterats efter antal beräknade poäng.

Den mellersta tabellen ger alltså en mer korrekt ögonblicksbild av läget i SHL än den officiella tabellen som visas nederst.

Bland annat upptäcker man att Pölsan definitivt inte är avsågade, som det kan uppfattas av den officiella tabellen. Tvärtom!

Snarare är läget så att åtmisntone fem lag är inblandade i bottenstriden. HV och Pölsan, Malmoe bara en pinne mer, Oskars ett par pinnar över och Pungen ytterligare tre pinnar upp.

DESSA FEM LAG är de som ska uppfattas inblandade i bottenstriden och någon större skiullnad mellan dem föreligger INTE!

Lite ovan har vi på plats 9 Apan med visst hopp att även de kan blanda sig i saken i botten och kampen om kvalplats. Fanns nu har de ju haft turen att plocka in Melkman billigt så de kanske slipper.
Kommentera