Luleå HF

116354 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2115043

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Låter mycket intressant! Belgien med sina runt 500 typer av öl är ett fantastiskt ölland. Lite tråkigt att det rödnästa apoteket inte arbetar för att promovera belgisk ale på ett bättre sätt för att motverka all försäljningen av alla onödiga varianter av lager utan själ.
• Kloster- och trappistölen med de röda, vita och blå kapsyler underbara hantverk.
• De spontanjästa ölen med alla frktkolpletterade varianter!
• Kompletterat med alla mer speciella varianter t ex de röda ölen från Brügge.
• Och så det helt unika ölet, ensam representant för sin öltyp, med ett förrädiskt utseende av en random ljus öl men med karaktär och styrka som en trappist, det öl som jag av och till håller som världens absolut bästa. Duvel.

Min första Duvel intog jag på en krog vid grote markt i Bryssel. Hade läst så mycket och så många uppfattningar om detta öl innan jag kom dit och det var som en andakt när jag blev serverad min första. Beundrade utseendet och njöt av doften länge innan jag skulle smaka och förde glaset till mina läppar - varpå tummen gled över glasfoten och jag välte och hällde ut hela ölen i knät!

Det var en tuff start. Men jag beställde en till. Och sedan var jag fast.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: i Duvel delar vi en passion. I min resa till Belgien spelade Duvel en stor roll och det var den ölen jag smugglade med mig hem då den inte fanns att köpa i Svea rike. De många olika trappistölen håller mig sysselsatt nuförtiden . Helt underbart så duktiga belgarna är på öl.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Känns riktigt, riktigt bra efter denna andra period. Plötsligt börjar Luleås spel att fungera som det ska.

En jätteskillnad från första perioden och förra matchen är att då hängde våra linor inte med ned snabbt utan tillät Oskars att komma i numerära överlägen mot våra ensamma backar gång på gång för att etablera spel och briljera.

Men i andra perioden fungerade Bulanhockeyn både med och utan puck. Linorna följde snabbt ned efter tappad puck och redan i mittzon blev kontrande oskare omringade och fick ge ifrån sig puck; därefter etablerades spelet i oskarzon för större delen av perioden och Oskars blev allt mer förvirrade, hann inte med och erövrade de puck tvingades de snabbt ge den tillbaka.
Kommentera