Luleå HF

116355 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2116063

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
eltifoso: Ja, det är verkligen full fart på köpfesterna för vissa klubbar nu och man undrar förstås om de redan glömt bort budgeten för denna säsong som för de flesta klubbar landar med rejält röda siffror.

Gissar att de gamblar och räknar med statligt coronastöd och dessutom med vilka förluster en allsvensk degradering skulle innebära när det gäller SeMer-stödet.

Har ju kört med de konverterade tabellerna som räknar om så att lagen spelat lika många matcher inklusive hälften hemma, hälften borta.

Kanske kombinerar dessa med formtabeller/tendenser också? Sådana formtabeller brukar ju "normala" år vara ganska användbara men som det ser ut just nu är det väldigt ryckigt. Men det stabiliseras nog hyggligt under januari.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Annat man kan pyssla med i tabellväg uppehållsdagar som denna är förstås att kolla in historiska tabeller.

Här har vi först Maratontabellen för Elitserien SHL. Som synes dominerar "the original* seven" även om MooDoo behöver skynda sig tillbaka innan de tappar kontakten med övriga topplag.

*original för detta begrepp syftar inte till de först deltagande lagen som "the original six" och NHL. Utan till historiska topplag.

Noterar att Luleå på plats fem inte ligger så långt bakom Pölsan och fortsätter de sin kräftgång kan vi vara förbi inom någon säsong.

Nu har ju Luleå tagit dessa poäng fastän vi inte deltog i Elitserien första nio säsongerna. Så det kan ju vara intressant att kolla in en tabell för de snart 37 säsongerna Luleå i obruten följd deltagit, 1984-2020.

Hä hä. Näst bäst i landet sedan vi avancerade till Elitserien. Inte så j-a pissilla precis. Vore ju kul om vi någon gång kunde klättra upp ytterligare en placering, men när man tänker så glömmer man förstås att

Warulfven är Warulfven
Kommentera