Luleå HF

116356 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2118089

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Jag håller med du.

På Sveriges baksida har det alltid bara handlat om herrsparkboll punkt slut, även om de sällan kunnat konkurrera med lagen från Stockholm, Skåne-Halland och Norping.

Och efter ICA Göteborgs enorma framgångar på åttiotalet var det ännu mer kört.

Lite i skymundan hade regionen ett hockeylag men detta mer eller mindre bara för att sparkbollspubliken skulle ha något att göra under vintern. Vi talar ju Sveriges näst folkrikaste region så det är klart att HK Arslet utan konkurrens kunde dra in en massa pengar med alla på läktarna.

Men vem skötte hockeyn? Ja inte några som förstod sig på hockey utan avdankade sparkbollsledare. De visst ju inte mycket, men pengar hade HK Arslet så det var bara att köpa hejvilt. Arslet etablerade sig i skymundan med Värsta Köplustan långt innan andra köpeklubbar kom upp i ljuset.

Man läste i tidningen vilka bra spelare som fanns i andra klubbar, kontaktade dessa spelare och lovade kraftigt höjda löner; likaså köpte man det man kunde från utlandet.

Det innebar förstås att man fick alldeles för många spelare, men veckan innan säsongstart sparkade man de som blev över, vilket kunde handla om bortåt en näst intill landslagsfemma. De kunde ju inte komma ifrån uppgjorda avtal, så de fick fortsätta betala lön något eller några år förutsatt att spelarna inte fick kontrakt med andra klubbar, varpå Arslet krävde att de nya klubbarna tog över del av lönen.

Likadant hanterade man tränarfrågan. Så snart lokaltidningar klagade på laget om de förlorat steg den avdankade sparkbollsledaren fram och förklarade att NU agerar vi; sparkade tränaren och ansrällde en till. Vanligen betalade Arslet lön till tre huvudtränare, varav en som jobbade och två till som bara slog dank. I princip samtliga tränare som Arslet anställt fick sparken, förutom då Conny Evensson, sannolikt pga hans likhet med statyn som avenyn leder upp till.

Det mest pinsamma i allt detta var att den stora Västra Götalandsregionen fick fram en massa pojkar och juniorer som kunde spela hockey, men dessa fick bara undantagsvis plats i Arslet utan fick som regel söka sig till andra lag i Svenska, eftersom Arslet var fullproppat av köpespelare.

Inte förrän de anställde Rogern började de lugna sig och faktiskt ta in lite lokala spelare, även om de förstås fortsatt köpa in spelare men inte lika vansinnigt som tidigare.

Hur är det med HK Arslets damhockey?

Inte alls. De har ingen. Däremot finns det ett damhockeylag i staden (just nu sist i SDHL) men de får ingen hjälp. Häromåret försökte de övertala HK Arslet att få komma in i klubben och få ett litet stöd. Men det blev nej. I stället fick laget moraliskt och kompetensstöd av DamPölsan och det ska Pölsan ha cred för.

Hur Arslet hanterat damhockey är det näst värsta vi sett. Man de är kraftigt slagna i bottenligan av sekt-Pea och Apan som är bästigast på att vara värstigast.

Sparkboll för damer? Ja, det är lika ointresserat hanterat som väntat och när nu staden fått fram ett riktigt starkt lag av sparkbollande damer - svenska mästare i år - får de inget stöd utan då plöjer Arslet med flera ned eventuella nålpengar i egna damer.

Snacka om idiotiskt skött. Speciellt för oss i Luleå där IFK och LSK tog varandra i hand och fixade det lag som sedan man avancerade till Elitserien 1984 tagit näst mest poäng av samtliga lag i maratontabellen. Och när Norrbottens duktiga hockeytjejer hotades av konkurs och kontaktade oss, tog vi in dem med öppna famnen och därefter har de fått rättvisa villkor med våra herrar och succén är ett faktum: sedan dess har vi i damhockey vunnit Riksserien/SDHL varje år eller blivit svenska mästare - nästan alltid både-och - och dessutom blivit världsmästare för damhockeyklubblag!

HK Arslet borde skärpa sig utav helvitte och tvätta den illaluktande byken av illa behandlade damer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nedsläpp på Hovet om en dryg timme.

Från och med nu och närmaste tre månaderna får vi vara utan Petter Wolf tyvärr, eftersom han nu opererats för ljumskproblemen. Dessutom träffades Jonas Berglund av en åuck på hakan vid träningen igår ned fraktur som följd - han fick opereras direkt och blir nu borta sex veckor som det ser ut.

Så det är ett lite decimeterat Luleå framöver.

Vakter och backar oförändrat sedan tidigare, men i linorna blir det ommöbleringar.

I linan med Connolly och Hållander blir det tillsvidare Ilomäki som spelar.

Klasen och DeSousa får nu Olle som lekkamrat.

I fjärdelinan som är mäst påverkad spelar Fabbe vidare men nu med Mattsson och Lysell.

Och Tyrres lina med Einar Wolf och Brännis kör på.

Djurgårn tycks sakna inte sällan frånvarande Jacob Josefsson men verkar annars intakta.
Kommentera