Luleå HF

116356 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2121842

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dembo: Bra kommentarer från Dembo, återkommer avseende dessa. Men mer brådskande en annan sak: ByeBye CryBert från BuyBuy Pungen.

Efter att Pungen fått stryk hemma mot Malmoe igår kväll frågade duktige kommentatorn Patrik Westberg CryBert:

- Är du orolig för ditt jobb?

Varpå CryBert svarade:

- Det där är bara larvigt!

Efter matchen sade GM Niklas Persson att Pungen inte hade råd att köpa in några nya spelare för att klara av att ta sig bort från nedflyttningsplatsen.
– Då går vi i konkurs, sade han.

CryBert har ju sina egna definitioner på saker och ting och när det gäller "larvigt" fick vi det definierat i morse när Pungen sparkade CryBert.

Det var ett beslut som borde tagits redan för 1,5 år sedan, när Pungen helt galet anställde, den av Apan, sparkade CryBert.

Pungen har ju gått dåligt i flera år nu (och sparkat tränare efter tränare) och i efterhand vet vi ju att anledningen till att de lyckats hålla sig kvar så länge i Elitserien SHL är att de öst ut pengar för att köpa in bra spelare från olika håll, t ex som under många år ansvarige Mike Helber skröt om i live SeMer TV "He he, i flera år snodde vi alla Luleås bästa spelare genom att direkt bjuda dem 4-5 högre lön".

Nu övertar de assisterande tränarna ansvaret och svårt att se att de lyckas bättre, eftersom de knappast kan komma med en "ny hockey". Vad kan de göra för att förhindra att de blir kvar där nere i botten med Oskars och HV för att riskera drabbas av kval?

Gissar att de kommer att pumpa in någon huvudtränare som kommer och "tar makten". Perra? Porkaborken? Melin?

Den ende som säkert skulle lyckas är naturligtvis Jonas Rönken Rönnqvist, men han har ju tackat nej till alla andra klubbar efter Luleå och dessutom har han dragit in en massa miljoner av verksamhet vid sidan av hockey, så han lär knappast vara tillgänglig för plastlagets argument "du får 4-5 ggr högre lön"?

Får någon ytterligare tränare sparken i SHL?

Ja, det känns ju som helt säkert att HV kommer att sparka sin tränare. Oskars? Nja, det kommer kanske också.

När det gäller Malmoe har nog "nånschtans" räddats eftersom Malmoe går skitbra numera. Pölsan kanske kommer om de inte visar i alla hängmatcher att de distanserar sig från de "tre i botten" till vilka vi INTE räknar Pölsan enligt den standardierade tabellen trots att den officiella tabellen lägger Pölsan sist.

Frågan är vad det här kommer att innebära för swikegård? Nu ryker ju skrikegårds bastubadarkompis och kommer de båda att forsätta sina fina lekar och visa känslor? Och kan vi inte bli av med skrikegård också nu?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Iofs tråkigt om Bert försvinner helt från hockeyns finrum vill se mer episka presskonferenser mellan honom och Roger
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: HV bankpengar på sparken och möjligtvis Andersson i Brynäs då det verkar vara deras standardlösning så fort det skiter sig, Oskars mer tveksamt då dom ändå var tippade att ligga i botten trotts allt och Malmö tror jag definitivt rullar på med Fagerwall
Kommentera