Luleå HF

116357 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2122874

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja. Vilka två lag kommer att kvala för att utse det lag som direktnedflyttas till allsvenskan 2021-2022?

Det tycks handla om fem klubbar:

PÖLSAN?
Laget ligger ju ohjälpligt sist i den officiella tabellen men det beror ju i första hand på att de spelat betydligt färre matcher än övriga lag, dessutom att de spelat en mycket låg andel av matcherna hemma. Så i den stanardiserade tabell jag tar fram ligger Pölsan inte alls så illa till. Men. De saknar skadade Scott något oerhört och hittar ofta nya varianter att torska på som senast när de målmässigt krossas av ett Oskars som torskat 16 matcher i rad. Pressen på Pölsan är oerhörd, eftersom de har en historia av gubbhyllor, läktarcoacher, supportrar och lokalmedia som har egna åsikter och framför dessa. Pölsan HAR ju tidigare säsonger då allt gått åt helvete men på något vis har de alltid lyckats krångla sig kvar, tvanligen genom att sparka tränare och sedan gå igenom kvalserie överlägset. Kan de fixa detta?

Troligen. Men ej helt säkert.

MALMOE
Ja, laget var ju sent i höstas uträknat efter sex torskar i rad, men därefter har de vaknat till liv och vunnit 6 av 8 spelade matcher.

Linköping HC - IF Malmö Redhawks 1 - 3
HV 71 - IF Malmö Redhawks 1 - 4
IF Malmö Redhawks - Växjö Lakers 2 - 6
Brynäs IF - IF Malmö Redhawks 5 - 2
Rögle BK - IF Malmö Redhawks 2 - 3
IF Malmö Redhawks - HV 71 2 - 1
Frölunda HC - IF Malmö Redhawks 2 - 3
IF Malmö Redhawks - Oskarshamn 4 - 0

Man skulle ju kunna påpeka att fyra av vinsterna var mot bottenkollegorna Pungen, HV, x2, Oskars (och man torskade mot Pölsan) men samtidigt krigade man sig också fram till vinster över topplagen Röglet och HK Arslet och båda dessa vinster på bortaplan.

Nej, Malmoe kommer säkert att fixa detta.

PUNGEN?
Ja, som diskuterat i föregående inlägg ligger ju Pungen riktigt illa till. Ett platslag som satsar alla pengar på en förstauppställning men som tappar Monstret med spaden och sedan haft Broc Little skadad, det går ju knappast.

Pungen ligger ju riktigt illa till, och enda räddningen skulle kunna vara om det finns andra bottenkollegor som är t.o.m. ännu sämre; eller om någon sponsor trots allt slänger fram de miljoner som de behöver för att plocka in en riktig målvakt fyra månader.

OSKARS?
Ja, efter 16 torskar i rad känns det ju som tämligen säkert att Oskars blir ett av kvallagen. Om nu inte Krossen av Pölsan med 6-1 igår innebär en metamorfos?

HV?
Laget har torskat 7 av de senaste 9 matcherna och enda (knappa) vinsterna har man mot Oskars x2. Samtidigt har man ju köpt och sålt en j-a massa spelare och tänk så mycket tid som de fått använda för att spelarna ska presentera sig för varandra i omklädningsrummet före match. Svårt att se hur de ska kunna skärpa sig, men HV är ju en av få klubbar som har pengar så de köper väl vidare och kanske de lyckas.

MEST LEDSEN I HOCKEY-SVERIGE?
Illustrerar diskussionen med en bild av Pungen-GM Pajen-Niklas på läktaren i slutet av dagens match som man torskade hemma mot Gangsteröret med 4-7, med en målvaktsprocent på 74% räddningar…

Matchen avslutas med att SeMers kommentator visar sin kompetens genom att förklara att detta var den första match som Öret gör hela åtta mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Man blir ju inte direkt ledsen i ögat när man noterar att 3 av säsongens storslösare ligger där dom ligger - serves them right att våndas
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så uppdaterar vi tabellerna.

Dels har vi den officiella tabellen som ger en förvriden bild av hur lagen ligger till.

Men tack-och-lov för den mer rätt visande standardiserade tabellen.

I morgon rullar SHL vidare med full omgång:
• Leksands IF - HV 71
• Djurgårdens IF - IK Oskarshamn
• Växjö Lakers HC - Skellefteå AIK
• Färjestad BK - Rögle BK
• Linköping HC - Brynäs IF
• IF Malmö Redhawks - Örebro HK
• Frölunda HC - Luleå HF
Kommentera