Luleå HF

116348 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2125283

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så dagens - nej, en av säsongens - bästa nyheter för oss i Luleå Hockey. Enligt norrländskan är det nu klart:

JOEL LASSINANTTI BLIR SPELKLAR FÖR LULEÅ HOCKEY 24 JANUARI!

Man har kommit överens om ett avtal på flera år, säger NSD.

Röglet! Plötsligt kan ni inte längre räkna med att Gludet själklart blir ert. Med Lassi tillbaka blir Luleå ett lag på en nivå högre:-)

Blir intressant att se hur Luleå nu agerar avseende målvakterna. Planen i våras var ju att Köra med Lassi och Rautio, samt låna ut Wallstedt till Allsvenskan.

Men efter den höstsäsong vi haft kan man nog anta att det skulle kunna ligga närmare till hands att låna ut Rautio.

Gudarna ska veta att det finns flera lag i SHL som gråter blod och skriker efter en fungerande vakt. Speciellt Pungen, kanske Pölsan, möjligen flera. "Normalt" skulle det väl vara naturligt också eftersom Berguven redan spelat för såväl Pungen (stats 2 säsonger 92,1% 91,6%) som Pölsan (stats 3 säsonger 91,8% 90,7% 90,4%) , men möjligen mindre sannolikt eftersom Berguven i år tyvärr inte övertygat som tidigare och visar upp inte så imponerande stats (89,1%).

(TILLÄGG: Nu meddelas det dessutom att Pungens sponsorer samlat pengar för att klubben ska kunna köpa målvakt och dessutom att de föreslår sållet mApKys Cbensson. Nämnda såll har de fyra åren sedan han lämnade Apan och förklarade sig vara beredd att ta förstaspade i NHL - en möjlighet som bara föll på det lilla faktum att inte ett enda lag i NHL/AHL var intresserade av honom - varit <90% varannan säsong. Denna säsong ville ingen alls ha honom så han har gått arbetslös. Så fick han två matcher för HV (som saknade vakt då HVugo Alnefelt var på junis-VM) och fick bra stats trots dåliga insatser. Om Pungen köper sållet tror jag att de är klara för Allsvenskan, t ex genom att torska kvalserie mot sållets moderklubb Oskars.)

Gissningsvis skulle de nämnda lagen vara beredda att ge mycket för att i stället få låna Walle the Wall Wallstedt. Det KAN ju bli svårt om spadtid när vi har två sådana suveräna vakter som Lassi och Walle. Men det kommer nog inte att ske.

Berguven blir nog kvar hos oss som back-up säsongen ut och kanske han börjar varva ned karriären därefter. Till sommaren fyller han 36 år och stats antyder ju att han börjar bli färdig. Säsongerna 2011-2017 (Luleå x 3, Pungen x 2, Pölsan x 1) var nog hans peak och då levererade han i snitt mäktiga 92,3% under sju år. Mycket imponerande! Men senaste fyra säsongerna (Pölsan x 2, Luleå x 2) har det varit 90,7% 90,6% 90,1% och nu 89,1%. Åren hinner ikapp oss alla.

Det betyder, förutsatt att informationen från NSD är korrekt, att vi följande matcher får klara oss med Walle och Berguven:

2021-01-12 Luleå HF - Linköping HC
2021-01-14 Luleå HF - Brynäs IF
2021-01-19 Luleå HF - Skellefteå AIK
2021-01-21 Luleå HF - Växjö Lakers HC
2021-01-23 Rögle BK - Luleå HF

OK, vore fint att ha haft Lassi tillbaka även för dessa matcher varav de flesta kan bli svåra. Men det får vi greja innan vi har Lassi tillbaka för de c:a 15 matcher av säsongen som återstår.

Plötsligt har vi Luleåsupportrar anledning att se betydligt mer positivt på fortsättningen av denna säsong. Samtidigt som supportrar för ett antal andra lag kan se det liiiite annorlunda☺
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Grattis till den nyheten! Oavsett form på Lassi, blir er trupp i och med detta ett snäpp starkare. I dagsläget skulle jag utan tvekan sätta er top2 på en lista över de hetaste kandidaterna till Le Mat
Kommentera