Luleå HF

116359 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2133306

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Senare ikväll tar Pungen emot HV för bottenfinal. Pungenvakten Lundström synes ha skärpt sig på sistone t ex 96,15% räddningar i förlusten mot HK Arslet senast, men undrar om de inte ger spaden till en annan vakt i den viktiga sexpoängsmatchen?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jahaja, om en knapp timme blir det nedsläpp i Ängelholm där vi möter ett Röglet som tycks ha kommit igång rejält igen, samtidigt som vi tappat matcher och poäng på sistone.

Mycket tuff uppgift mot ett mycket starkt Röglet och det gäller att vi kan stå emot deras fruktade anfallsspel samtidigt som vårt eget - som på senare tid haft så svårt att måla - kan få fart igen.

Lite obehagligt är att lag vi mött på senare tid kört försvar i egen zon med ett par spelare som går långt ut och därmed hindrar våra backar att få till de skott som varit vårt främsta anfallsvapen under säsongen. Spontant tävker man att när de spelar så mot oss kan deras försvarsuppställning bli "långt" och vi borde satsa på att komma förbi dessa yttersta gubbar med puck, för att närmare mål få mer öppna ytor. Som vi spelat har jag uppfattningen att vi hemfallit till att spela fram skyttar nedan tekningscitkeln och därifråm blir målet litet och lätt tt försvar sig mot. Jag tänker att våra linor i anfall måste bli mer målmedvetna och attackera inåt för att själva få chans eller spela fram andra spelare för skott mer centralt i slottet.

När vi möttes hemma i Delfinen 8 december krossade Röglet oss med hela 0-5 - en alldeles enorm förlust som vi sällan åkt på. Och det kändes som att Röglet skulle vara omöjliga för Luleå att rå på denna säsong.

Men när vi senare möttes 5 januari i Ängelholm var Luleå det klart bättre laget, fast Röglet kämpade emot och höll 1-1 efter tre perioder. Matchen kom att avgöras genom straffläggning och Röglet vann efter tionde straffen.

Men det var då det. I december var Luleå kite post-covid svagt och tidigare i januari gick Röglet lite sämra ett tag, saknade viktige Everberg. Men nu är lagen bättre.

Snabbkoll på Röglets laguppställning och de ser ut att ha alla aktuella utespelare med.

TILLÄGG: Efter närmare koll saknar Röglet förutom Rifalk, också Tambellini; dessutom Leon Bristedt, samt Edström. Å andra sidan, om man ser det så, saknar vi förstås Petter Wolf.

Vi får zebrorna Sjökvistarn- Bjälkander och det ser lite farligt ut med hänsyn till hur Sjökvistarn - som kommer att bestämma dömeriet - inte sällan far iväg och blir knepig.

När det gäller de två tidigare matcherna är det värt att notera att båda lagen körde med vakter utbildade av Luleå Hockey: David Rautio Berguv och Christoffer Rifalk.

Ingen av dessa vakter har spade idag; Berguven har ju gått till Pungen och Rifalk saknas av för mig okänd anledning.

Men båda lagen kommer ändå till spel med Luleåutbildade vakter bakom spadarna. Idag blir det Walle Wallstedt mot JG Gustafsson.

Spännande match!
Kommentera