Luleå HF

116359 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2136923

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Que vadis, mApKyss Cbenccon?

Ja, det är den fråga som hockey-Sverige ställer sig idag. Som alla vet förklarade sållet sedan han lärt sig tillräckligt om filmningar och fusk som vakt hos Apan att "nu var han beredd att ta klivet till NHL!"

Allt var perfekt upplagt, men stupade på en liten detalj. Sållets agent jobbade febrilt men det visade sig att inget NHL-lag, inget AHL-lag, inte ens något ECHL-lag var intresserade av sållet.

Men i stället lyckades agenten lura Spartak Mockba i KHL att signa sållet. Det gick ju så där. Sållet hamnade under 90% räddningar och Spartak fick ge spaden till egna junisar i stället och sista halvåret "spelade" sållet från en stol på läktaren.

Därefter lyckades agenten lura Warulfven att signa "KHL-stjärnan" sållet. Sållet körde på, men med tiden började han som vanligt att kasta in puckarna. Så de fick sparka honom våren 2020.

Sållet satte agenten i arbete igen! Jag är beredd att spela i NHL…nej, glöm det, jag menar SHL eller utomlands, förklarade sållet.

Men ingen nappade. Mest hoppades sållet på att få komma till sin moderklubb, Oskars, och förde långt gående diskussioner med Oskars. Men det blev inget. Eftersom Oskars lyckades signa Joe Cannata från BurkÖlen.

Hösten gick och ingen ville ha Sållet. Så blev HV utan vakt när HVugo Alnefelt åkte till junis-VM och helt obegripligt fick de flesta matcher trots att The Wall fanns med i truppen. I vilket fall stod HV utan vakt och signade sållet som fick ta spade för HV två matcher, men sedan kom HVugo tillbaka och HV släppte sållet.

Vad göra? Sållet gick ut offentligt och förklarade att nu tänkte han tacka nej till NHL och beslutade sig för att bo kvar i trerummaren i lilla femtusenpersonerbyn Sävsjö, där han bosatt sig med frun Moa, som kommer därifrån.

Jag är beredd att ta ett kontrakt med en SHL-klubb, som jag kan nå med bil, och bo kvar hemma, berättade sållet.

Trottoarkanten gav honom ändå ett förslag, men sållet tackade nej; för långa resor.

Vilka SHL-klubbar återstod då? Inom bilavstånd?

Ja, Oskars var ju kört. Läjkers med just nu ledaren av målvaktsligan Luleå-utbildade Viktor Fasth förklarade sig helt ointresserade.

Pungen var förstås sållets mål och han räknade med att få komma dit. Men fick fikon. Pungen valde att signa Luleå-utbildade David Rautio Berguv i stället.

Så återstod bara HV, som mycket riktigt gav sållet ett erbjudande. Men som tredjemålvakt, bakom HVugo och Gunnarsson. Vilket det uppblåsta sållet tackade blankt nej till.

Men du behöver inte ge upp, sållet. Den Stora Chansen finns bakom hörnet! Ändra bara lite på bokstäver och siffror från HV-71 till HA-74 så har du där i Division 2 den i Sävsjö belägna storklubben Hockeyalliansen 1974, bildad genom sammanslagning av storklubbarna Pinuten, Stockaryd, Rörvik, och Vrigstad. Du tränar ju redan med laget sedan våren 2020, så det ligger nära till hands. Fast då måste du förstås slå dig förbi HA-74:s duktiga 20-åriga vakter Milton Rosén och Gustaf Andersson.

Fixar du det är hela världen öppen för dig därefter. Troligen får du ett förstaspadekontrakt i NHL. De har nog hunnit se filmer från de filmningar du lärde dig av Apan och kommer att slåss om din påskrift. Samt läst på tidigare apsidan på hockeysnacket där du utnämndes till internationell supermålvakt. Troligen blir du draftad, bara 37 år ung, till sommaren!

Grattis, exApa!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Se nedan tabell som Trebor på officiella Luleå Hockey publicerat. Tar vi minst fyra poäng i de båda avslutande matcherna mot DaMooDoo sätter vi poängrekord för Luleå Hockey i Riksserien/SDHL!

Och slutar "som vanligt" med en målskillnad på plus >100 mål!

Ojoj, vilka härliga ståldamer! Världsmästarklubben Luleå Hockey/ MSSK.

Man blir glad.
Kommentera