Luleå HF

116359 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2137708

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleå - Apan 17.30
Nu har Luleås lag kommit upp. Walle tar spaden idag. Gissar att Bulan planerar köra varannan match Walle-Lassi så får vi veta vem som är mest på topp till slutspelet. Men det känns ju som att vi har/kommer att ha TVÅ vakter i absolut SHL-toppklass. Mycket trevligt.

För övrigt samma lag som tidigare, förutom då att Lysell och Muzik varieras mellan fjärdelina och 13e; idag Lysell som 13:.

Apans lag finns också tillgängligt och det är den vanliga och vidriga samlingen av köpespelare, samtliga från blygden.

Med skillnad för aatt de avstår från melkman idag. Denne köpespelare som Apan hyllar som superduperstjärnan från NHL, fast vi andra sett att efter några flytmål inledningsvis och flerårigt kontrakt har han därefter inte levererat speciellt och efter det att säsongen avslutades förra våren och kontraktet gick ut var klubben helt ointresserad av förlängning och inte heller hans agent lyckades lura något annat NHL-lag att signa honom, efter hans (brist på) insatser senaste åren. Så denne melkman med bästföredatum passerat fick inte något erbjudande från någonstans i världen, kunde ha hamnat liksom mApKys sållet Cbenccon i Sävsjö kanske.

Till slut öppnade sektblygdens plastlag kassakistan - de har ju handlat hejvil i ny köpfest senaste månaderna - och köpte på sig köpespelare melkman. Apan HAR ju en del stålar som de fått av sponsordopingkommunen, sedan denne släckte julgranarna i hela blygden.

Och så kryddar vi anrättningen med de zebraklädda Wolfram och Arne Bringh.

Jahaja.

Men det gäller att komma ihåg att Apan senaste fem säsongerna vunnit ÅTTA AV NIO MATCHER i delfinen mot Luleå. Helt j-a sjukt uselt. Visst, vi har vunnit bortåt lika mycket nere i Aparenan, men ändå.

Förra matchen i Aparenan körde vi totalt över och krossade Apan.

Men så kom de upp till Delfinen för ett par veckor sedan - och vinner på straffläggning!

Urk!

Ovh vad värre var, var att de var rättvisa vinnare. Borde ha vunnit redan under ordinarie speltid om inte Walle stått på huvudet. Och detta efter det att Luleå dominerat första perioden men sedankörde Apan över oss hur osmakligt som helst.

Nu kommer vi också till match sedan Luleå bara lyckaats vinna en av senaste fem matcher, igär mot HV med nöd och näppe. Samtidigt som blygdens plastlag vunnit senaste åtta matcherna och bara tappat varsin pinne till Luleå och till Läjkers.

Huga!

I vilket fall, jag tror att det blir som det alltid varit när vi möter Apäcklen - oberoende av lagens form, skador och sådant - det lag, som VILL vinna mest, vinner.

Och det kommer vi snabbt att se av man-mot-man-situationerna, av teknikarna, av uppträdandet framör båda målen och av vilket lag som tar sargerna.

Som historiken vittnar om är det nästan alltid sektens lag från blygden som vill mest när de får besöka Stora Staden Luleå.

Å andra sidan BORDE vi väl vara varnade, ilskna och revanschsugna efter kollapsen senast?

Det här blir giftigt, viktigt och olidligt spännande.

Nedsläpp om 15 minuter.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jisses Wollfram och den där rookien.....
Tror jag skippar då hockeyn orkar inte med tombola verksamheten!
Kommentera