Luleå HF

116359 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2138125

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Säsongen 2020-2021

Luleå hade i mars avslutat säsongen överlägset och laget fungerade fantastiskt. Allt talade för ett fortsatt triumtåg.

Men det sket sig.

Backarna och deras del av försvarsspelet fungerade bara ibland som det skulle. Eddie Larsson lyckades inte komma in i backspelet på mycket länge. Berglund skulle bli nummer tre, efter lill-Nisse och Sellgren att i sällskap med Erik Gustafsson utvecklas till en kanonback. Men det dröjde och han gick sönder. Och med tiden har även kapten Erik hamnat på en nivå ordentligt under vad han tidigare levererat, som vore han sönderlöst, och avslöjas såväl i defensiven och kommer inte riktigt åt i defensiven. Inklusive att Jesper Sellgren var beredd att ta ett ytterligare år i Luleå för en mycket billig penningen, men vi avstod då vi redan fyllt backsidan och beslutat om sopp för ytterligare spelare.

Bulanhockeyn kräver fungerande backspel och totalförsvar med alla utespelare framför målvakterna och när det fungerat sämre där, blir det svårare för vakterna att finna sin roll. Berguven har senaste åren lite tappat och när Bulanhockeyn inte fungerar blir det svårt för honom. Å andra sidan har Wallstedt slagit igenom med dunder och brak även om det är tydligt att han behöver utvecklas ytterligare t ex för att bli ännu starkare vid frikägen och för att bättre lära sig att komma längre ut för att ta bort de luckor skyttar från halvdistans kan hitta, vilket inte fungerar när han inte kan göra det i samverkan med backarna som kan ta bort pasningsvägar eller rensa för skymmare, styrare och returtagare.

Och så forwards. Där trodde man att beslutet av Klasen att komma hem skulle ge oss allt vi behöver, inte minst när det gäller PP och visst har det fungerat. Och visst målar Klasen en del genom sitt fina skott när han får lägen. Men Klasens absoluta styrka är INTE skotten utan det målgivande och utsökta passningsspelet. Och då krävs det att han har tillräckligt kompetenta, rörliga och målsökande skyttar med sig. Det har inte fungerat. Och jag menar nog att det INTE är Klasens fel. Han måste få de kamrater han behöver i linan och Luleå har inte skarpskyttar av sådan kvalitet och det har ännu inte lyckats finna helt rätt linjekamrater till honom.

Visst. Luleå har ändå varit så pass bra att vi konsekvent befunnit os på toppsex och ofta med bara Röglet framför oss. Men i takt med att övriga lag kört sin köpfest för att förstärka sina lag har det blivit svårare för oss. Speciellt nedslående är det att se att Apan nu kör i princip en Bulanhockey men med färre brister och dessutom med väldigt självförtroende och därmed vilja och kamp över hela isen. Medan vi själva ofta mest ballat ur på senare tid, blivit på hälar stående utan att tordas attackera motståndare och dessutom ge dem fritt spelrum framför vårt egna mål för att skymma ochb hugga på returer.

Utvecklingen senaste månaderna ser inte så trevlig ut.

Efter en hygglig inledning trots allt kom 8 december då vi krossades hemma av Röglet: Luleå Röglet 0-5

Sedan skärpte vi oss med 9 vinster på 11 matcher; bara en torsk mot Djurgårn samt en förlust på straffar mot Röglet. Men sedan har det gått sämre.

Luleå-Apan 2-3 Straffar
Luleå-Läjkers 0-2
Röglet-Luleå 2-1 sudd
Öret-Luleå 4-1
Luleå-HV 4-3
Luleå-Apan 1-4

En vinst på 6 matcher! 5 poäng av 18 möjliga! Och två av dessa förluster mot Apan, som vi krossade borta i början av december.

Vad händer nu?

Ja, det vete fan. Eller, för att tala nutida hittepåspråk; jag vet i fan.

Det känns riktigt, riktigt jävla skitkasst, för att tala klarspråk. Svårt att se hur Bulan ska kunna få ihop laget för att konkurrera resten av säsongen mot de övriga lagen som till stor del köpt på sig spelare och förstärkt som fan under senaste månaderna och har 14 dagar på sig för att handla ytterligare. Och till påga rå allt en säsong som denna, då alla skulle vara rejält försiktiga med inköp, men i stället utvecklats till den historiska säsong då Elitserien SHL köper mest någonsin!

Läjkers går skitbra, Apan (ajaj, svårt att erkänna) går skitbra, Röglet har varit kanonbra. Och till slut hänger väl det j-a Arslet på också.

Själva har vi på en tid av året då vi ska bli som starkast i stället hamnat i en formgrop där vi delvis har avslöjats av motståndarna som lyft fram och utnyttjat Luleås brister.

Börjar luta mot respass i kvarten…

Troligen lika bra att ställa in sig på det redan nu, och glädjas åt att Luleå tog samhälls- och hockeyansvar och var försiktiga med pengarna för att säkra en framtid.

Vi kommer igen. Nästa säsong ?!
Kommentera