Luleå HF

116359 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2138843

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tarasov: Ahaja, tack för info! Då blir det för oss någon annan, om det blir.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Att Ilomäki skulle lämna för HV kom verkligen som en blixt från klar himmel. Visst att det var tydligt att sätta honom som vänstervinge med Connolly och Hållander var ingen lyckträff. Tvärtom.

Men hur blev det så?

Förra säsongen körde ju Bulan ofta Ilomäki mellan Brännis och Gunler men framåt våren lite mer blandat.

Under inledningen av denna säsonge och 12 matcher körde ju Bulan som regel
• Ilomäki som center med Einar och Brännis medan
• Tyrre gick med Klasen och Olausson.

Men 19 november med Öret då vi vann i sudd med 4-3 hade Bulan switchat de båda finska centerpojkarna och fortsatte så 11 matcher, och då fick
• Ilomäki gå mellan Klasen och DeSousa, medan
• Tyrre centrade mellan Einar och Brännis - och satte två baljor.

Och 28e december förlust borta mot Djurgårn med 5-3 placerade Bulan
• Ilomäki som vinge med Connolly och Hållander.
Där han fick fortsätta 14 matcher och det gick - allvarligt talat - uselt. Någon vinge var han inte. Körde bara in 5-6 meter efter vänstersargen och gav bort pucken då han mötte motstånd alternativt slog dåliga pass.

Personligen tänker jag väl att Ilomäki varit hygglig - bra men inte efter jul då han ballat ur som vinge. Visst, lite överfld på centrar har vi haft med Connolly, Ola, Tyrre, Ilomäki, Berglund och några fler som kan centra. Och nog tänkte jag väl att Ilomäki även framöver skulla försvara en centerposition och hade allvarligt talat svårt att förstå hur han kunde placeras som ersättare för Petter Wolf med Connolly och Hållander.

Men jag inser ju att Bulan ser och bedömer detta så mycket bättre än jag så jag kanske inte förstått tillräckligt bra.

Vet ju också att Bulan är extremt noggrann, behandlar alla lika men är på varje gubbe med anvisningar hur de ska spela inklusive omedelbar feedback i båset efter byte - och behandlar alla lika.

Har det kanske skurit sig på någotvis? Trots att Ilomäki mycket väl försvarade sin plats i laget förra säsongen då vi dessutom var överlägset bäst i serien. Kan det ha att göra med att Ilomäkis kontrakt går ut efter våren och Luleå haft förhandlingar med honom, liksom med Tyrre och andra, men det skitit sig redan innan årsskiftet? Visst kostade han och Tyrre pengar att rekrytera men den allmänna uppfattningen har ju varit den att Luleå gjorde ett jättekap och eftersom de kontrakterades INNAN de gjorde succé med VM-glud blev de billigare än de skulle ha kostat senare.

Nej, jag förstår inte riktigt detta, kanske för att jag inte vet. Men när Ilomäki sattes att vara vinge efter julen 2020 gick det åt helvete. Så mycket inser ju alla.

Nå. Tills vidare får man kanske ha hoppet att Bulan, Skuggan och de övriga sett att det finns någon annan typ av spelare än Ilomäki som vi behöver framledes och att de kanske har någon sådan på gång? Man hoppas ju.
Kommentera