Luleå HF

116379 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2150342

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och så kan vi formulera ett sportsligt bokslut för den nyligen genomförda koskenkorvakuppen. Som alla vet visade Garpen det dåliga omdömet att ta ut en hel aplina.

Detta trots det monumentala fiasko som gnomen mårts lyckades med, när han till OS för några år sedan tog ut en aplina, som därefter blev alla länders alla tiders mest misslyckade lina någonsin. Den enda poäng de erövrade var ett mål av Möller i slutmatchen, då Tre Kronors poängkung Linis Omark spelade Möller fri med öppen kasse då motståndarna tagit ut vakten.

Det är klart att aplina är en sanning med modifikation. Det handlar om köpespelarna Frödén, från Stockholm, Berggren, från Uppsala, samt galningen swin-gerli, från Lycksele. Som itutats sektens värdegrunnnnnnd och förklarats vara helt egna produkter från blygden.

Hur gick det då för denna aplina?

Åt. Helvitte, förstås. De orkade med ett enda mål, av köpespelaren från Uppsala och köpespelaren från Stockholm var samtidigt på isen dock utan att få någon passningspoäng. Aplinan utmärkte sig mer genom att inkassera sig utvisningar för highsticking och sådant.

Nu lyckades ju det svenska laget trots debaclet med aplinan ändå hyggligt och slog både tjeckerna och Finland, samt spelade oavgjort med ryssarna. Men det berodde naturligtvis på att man i mål hade Viktor Fasth och Christoffer Rifalk, vakter utbildade av Luleå Hockey. Och att första backparet bestod av Lill-Nisse och Sellgren, duktiga backar utbildade av Erik Gustafsson och Luleå Hockey. Inslaget från Luleå stod för bortåt hälften av de svenska målen i turneringen och var inne på de flesta svenska mål framåt.

Snacka skillnad det, jämfört med dunderfiaskot "Aplinan".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Men nu kan vi dra ett välbehövligt streck efter koskenkorvaskiten och fokusera SHL.

I kvällen och i övermorgon ska vi match mot Warulfven!

Ulfven tycks ha kommit ur formdalen och gått allt bättre på senare tid så det här blir att bita i. Vi vet inte vad vi kan vänta oss men det kan teoretiskt sluta i 0-6 poäng och det kommer att betyda enormt mycket, i detta skede av seriesäsongen, hur det nu slutar.

Vi riskerar som synes att börja tappa kontakten med de översta topplagen och till och med bli passerade av den vidriga Apan.

Eller så hänger vi på uppåt. Och får kanske den medgång vi kan behöva för att laget ska etablera den nivå vi helt klart borde kunna nå.

Mycket spännande!

Nedsläpp i Delfinen om 3,5 timme...
Kommentera