Luleå HF

116379 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2150394

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Luleås lag är uppe nu och som vi vet handlar det mest om att Bulan laborerar lite med linorna för att hitta rätt formationer till slutet av säsongen.

Men låt oss passa på att kommentera laget lite övergripande.

MÅLVAKTER
Bulan kör ju varannan spade och det tycker jag är mycket klokt. Det finns folk som tycker att Walle ska få spela mer eftersom han slagit igenom med dunder och brak och dessutom för att han ska - efter att senare i år draftas till NHL högst av alla svenska vakter någonsin - vilja spela kvar med oss nästa säsong och få tillräckligt med matcher då. Å andra sidan vet vi att Lassi på topp är ligans mest stabila bästa vakt och det äller att han får spela tillräckligt mycket för att fila av det lite rostiga och kantiga han upplever.

Bara att köra på varannan spade och när slutspelet börjar kommer Luleå att förfoga över ligans i särklass bästa målvaktspar.

BACKAR
Det ska sägas att när vårt målvaktspel tidigare under säsongen inte varit på topp har osäkerheten smugit sig in bland backarna. Alltför många matcher har vi haft backar som inte skött sin ansvar när det gäller att städa upp framför vårt eget mål. Backar som mest stått och tittat på medan motståndarfrowards hugger och målar . Riktigt suelt. Och det - i kombination med lägre generell nivå på vaktspelet - innebär att vi under säsongen släppt in en j-a massa mål, jämfört med vad Luleå gjort tidigare år efter år.

I skrivande stund har vi exakt samma backpar som i fjol, med ett undantag. I fjol spelade Sondell med Jesper Sellgren. Nu spelar han med Eddie Nilsson och dessutom har vi Victor Berglund som sjunde.

Helt klart att backsidan för närvarande är lånnnnnnngt ifrån vad våra backar var i fjol. Jag hoppas verkligen på att det hårdgnuggas så ini helvitte för att få Eddie och Sondell att leverera det som de ska framöver. Det här backparet MÅSTE snarast upp i nivå. Annars är vi rökta i slitspelet.

FORWARDS
Som vi vet ger Bulan vanligen de linor han tror på ganska många matchers förtroende för att de ska spela ihop sig och när han lyckats ändrar han inte ytterligare. Två linor är nog rätt klara.

Tyrre, omgiven av Brännis och Einar Wolf går mycket bra och den kommer han inte att ändra på.

Connolly, flankad av Hållander och Lysell går också bra men det sägs att petter inom en snar framtid kan vara tillbaka och med sex veckor till slutspel lär nog Bulan stoppa in Petter Wolf där igen, vilket innebär att Lysell blir fri för annan lina.

Fjärdelinan har länge varit en stark brunkatlina, ledd av Fabbe med valfria komplement. Men i år har det blivit lite annorlunda när man varvat olika unga spelare tillsammans där. Som Muzik, Lysell, Mattsson, Berglund med flera vilka tagit chansen och dragit igång en j-a fart och imponerat. Så bra har de gått att många velat låta sådan ungdomslina köra säsongen ut. Samtidigt menar andra att i slutspelet blir det tuffare fysiskt och då kan en sådan lina komma bort rejält. Så lite svårt att veta men skulle inte förvåna mig om Bulan kommer att köra en fjärdelina, förstärkt av brunkar-Fabbe, där han kanske varav komplement till det fingerar som bäst. Tar Petter platsen bredvis Connolly blir ju också Lysell tillgänglig för en sådan fyra.

Ja, och så har vi sorgebarnet. Tredjelinan och att ta fram allra bästa kamrater till Linus Klasen. Här har det varit ett hattande säsongen igenom och jag tycker definitivt inte att Linus Klasen ska lastas för detta. Jag menar nog att han gör det han ska men med rätt komplement i den linan - jag talar sådana spelare som det finns ett tiotal i SHL, men inte i Linus lina - är jag övertygad om att Linus snittat en pinne per match, minst.

Ett tag gick det ju strålande med DeSousa - som saknas idag av för mig okänt skäl - och man tänkte att kompletterat med kanske Olle kanske Ilomäki borde denna lina lyfta till stordåd. Men det började hacka. Nu är det mest Ola som kör med Klasen och gissningsvis är det kanske rätt, jag vet inte, men vem har vi annars när så många redan är inmutade i andra linor? I vilket fall skulle den linan vara i i behov av en gedigen målskytt - säg en Pistol Pete Cehlaric, säg en Konstantin Komarek, säg en…vemdå? Någon med så bra skott att hamnar de i en omgivning där de kan få sagolika passningar kommer de att måla loss.

Personligen skulle jag mycket väl kunna tänka mig någon av pojkarna Wolf. Eller kanske Hållander? Eller Brännis?

Alla dessa tror jag skulle kunna öka på målskörden rejält om de fick spela med Linus Klasen. Men jag skulle inte tro att Bulan är beredd att ändra så mycket på linorna i det här skedet. Det gäller ju inte bara målande och också att de fungerar samspelt utan puck.

Ja, ja. Vi får se.

Om en timme har vi nedsläpp mot Warulfven.

Noterar att förbundet behagar skämta och skickar aprunkarzebrorna bodenbjörk och älvsbyöhlund till match.

Huga!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Det händer understundom att man skriver om hockeyoberoende händelser här på snacket, med covid och trumpen som exempel.

Nu har det utvecklats en möjligen ännu större fråga. Inom parentes sagt vill jag påpeka att jag vanligen håller med om påståendet att det är den mobbade, den som är utsatt för förföljelse som äger att definiera vad som ej är acceptabelt. Inte flåbusar som kör sina påhopp med orden "jag menar ju inget illa".

Dagens braskande nyhet är att på Konstfack finns en utställningslokal som heter "Vita Havet".

Och det finns en grupp som kräver namnbyte eftersom färgen anses rasistisk.

Självklart måste det genomföras, snarast. Och sedan tar vi itu med nästa nödvändiga åtgärd. Att färga all rasistisk snö som smutsar ned Sverige halva året.
Kommentera