Luleå HF

116380 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2157458

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Laget mot Malmoe.

Walle byter av Lassi, backarna fortsätter som tidigare.

Muzik saknas och därför kör Bulan in Fabbe med Tyrre och Einar Wolf, medan fjärdelinan blir bara två spelare dvs 10e och 11e forward Olle och Lysell.

Hm. Bulan förstår sig ju på detta bättre än jag. Men jag saknar att han inte hårdsatsar på Klasen med Tyrre och Einar Wolf. De har ju fått några chanser men nu är han som vanligt tillbaka med Berglund och DeSousa som partner till Klasen och det känns som att Klasen får köra emsam i den linan. Däremot har vi ju ett riktigt starkt första PP med Klasen, Einar Wolf och Tyrre, låt vara tillsammans med Erik och lill-Nisse och visst, det är Klasen som tillsammans med de två backarna står för närmare 100% av detta PP. Men ändå. Kunde det inte vara en god idé att låta Klasen, Tyrre och Einar Wolf köra på?

Känns som att de flesta Luleåsupportrar mer eller mindre ger upp den här säsongen. Efter att vi senaste 15 matcherna då det gäller att vässa upp inför slutspelet vässat ned något enormt. Visst, vi har många elaka enstaka målförluster och visst, vi har träffat en j-a massa stolpar och ribbor och haft ett extremt oflyt.

Men det man ser av spelet är att vårt försvarsspel, spelet utan puck inte alls synkar som det ska. Och som jag bedömer saken hänger det i första hand på att backarna inte fungerar som de ska. Harrejavvlar, tappa tvåmålsledningar mot Djurgårn och Arslet inöf tredje två matcher i rad. Något som inte hanns på kartan förra våren.

Spontant kan man tänka att det är inte så stor skillnad på vår backuppsättning jämfört med i fjol, men allvarligt talat: det finns en rad abgörande skillnader:

• Tappet av Sellgren blev mycket mer avgörande än vi trott.
• Sellgren bönade och bad i slutet av sommaren om att få spela med Luleå i år men vi tackade nej eftersom vi "hade fullt" och ville "spara pengar" fast han var beredd att spela fär en kunispeng som 30,000:- i mänaden.
• Eddie har misslyckats. Han skulle ha blivit nästa Engsund men är jämförelsevis värdelös.
• Berglund har misslyckats. Han skulle ha blivit näste lill-Nisse eller Sellgren men är bara en blek skugga jämfört med de två nämnda.

Ansvaret för det här ovanstående faller förstås tungt på Skuggan och Bulan. Rejäla felbedömningar från deras sida.

Till detta kommer ytterligare bidragande orsaker:
• Erik Gustafsson har varit långt från den klippa han var i fjol. Nu levererar han lika många misstag varje match som han gjorde på hela säsongen 2019-2020.
• Sondell har, när han inte fått spela med Sellgren, utvecklats till en Sondräll med Eddie och Berglund.
• Osäkerheten med en ny och 17/18-årig Walle samt en tyvärr låglevererande Berguv har inneburit att backspelet inte satt sig och stabiliserats utan de tycks alla fortfarande leta efter sina roller där ute. Vilket som fallande dominobrickor innebär att även linorna har svårt att finna SITT spel utan puck.

Och hur kan det gå?

Ja, det vete fan. Det känns som att vi ändå försöker match efter match och bitvis äger vi puck och dominerar spelet. Som senast mot Läjkers. Men när de får spelvända avslöjas vårt usla spel utan puck i försvaret och de behöver bara enstaka chanser för att spöa oss.

Kan backarna skärpa sig?

Tveksamt.

Jävligt tveksamt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dryft halva första spelad. Det har väsentligen handlat om att Luleå tryckt på.

Nyss en situation där Luleå genom Walle och tre spelare har total kontroll över pucken bakom förlängda mållinjen.

Malmoe skickar pliktskyldigast fram några forwards och i Luleå tycker SonDRÄLL att det är en fin i´de att ge bort pucken till en Malmoespelare.

Så har vi 1-0 för Malmoe.

RIDÅ!
Kommentera