Luleå HF

116381 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2159788

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Underbart tänkt! Till saken hör att dessa damer ligger längst fram bland dameliten i sparkboll, regerande mästare som de är. Samt att de lokalt anses komma från Sveriges "framsida" även om vi andra snarare uppfattar lokalisationen till Sveriges Arsle, vilket får stark stöd när deras bästa sparbollslag är BK Arslet, strax med underdivisionerna HK Arslet och BK Framstjärten:-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jag kommer ihåg när Pungen tog sig upp i Elitserien, med ett lämmeltåg av Supporterbussar som följde laget för matcher över Sverige. speciellt under sista allsvenska året och kvalet. Linköping har ju igen-kligen aldrig lyckats på lagnivå nationellt men nu fanns en uppsjö av sponsorer som skulle fyllde Pungens pung med stålar för att köpa sig en plats i ljuset.

De körde på i många år genom att köpa ihop en förstafemma av spelare som ingen annan hade råd med.

Lite tuffare på senare år och när man fick dåndimpen att anställa galningen CryBert som huvudansvarig tränare i tre år tog det naturligtvis slut.

CryBert har ju haft ett oförtjänt rykte bland oinsatta, sedan han a) fått gratisreklam som assisterande till Rönken i Allmtuna, följt av b) då har och Ap-Lasse J medelst Brutus-kvivar i ryggen på Anders Forsberg stal dennes ära att ha satt ihop en vinnande Apa.

Under 2020 fick CryBert dominerande inflytande över vilka spelare som Pungen skulle handla in och då gick det naturligtvis åt helvete. Man sparkade förstås CryBert med mer än 1,5 år kvar på kontraktet men skadan var för stor; CryBert - för ändamålet utbildad av köfesternas köpfestprisse Näsan - hade handlat upp alla Pungens medel och nu, i slutet av denna säsong, när alla bottenlagen handlat friskt har Pungen inte haft några pengar att köpa för utan i stället med mössan i handen fått ta emot det som blivit över från andra SH-lag: Tyler Moore från Apan, Joshua Ho-Sang från Gangsteröret och Berguven från Luleå.

Pungen saboterade ju för Luleå i många år efter att varje säsong köpa våra bästa spelare genom att lova dem 4-5 ggr ökad lön, så det känns verkligen som Karma att de nu faller med tom börs.

Matchen mot Ulfven mitt i första perioden redan och faktiskt har Pungen tagit ledningen med 0-1. Liket lever eller bara dödsrosslingar hos kadavret?
Kommentera