Luleå HF

116381 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2160690

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Pölsan höll oavgjort men Gangsteröret tog bonuspinnen.

Det betyder att Luleå ligger före Öret på målskillnad i den officiella tabellen. Men bakom Öret i den standardiserade, eftersom vi har fler andel matcher borta kvar än Öret.

Pölsan tar ju poäng i de flesta matcher men tappar en hel del bonus. Offciellt ligger de nu på samma matcher och poäng som Oskars, vilket inte borde oroa, men kan tänkas göra det nu när Berguven fått Pungen att börja vinna?! Ser jag korrekt har Pölsan spelat sex matcher oavgjorda i år - och tappat bonuspinne i samtliga sex! När det gäller slutmatcher i serien och lag runt strecket brukar ju varje poäng och t.o.m. målskillnad bli j-t betydelsefullt. Riskerar pölsorne kval som följd av alla dessa oflytbonustapp?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ytterligare en hängmatch, Malmoe mot Warulfven.

Warulfven inleder starkt och Malmoe får ta tidut redan efter några minuter. Och det fortsätter matchen igenom - Ulfven är starkare, Malmoe får mer försvara sig. I slutminuten med uttagen vakt kvittrar Malmoe till 3-3 och vinner så småningom straffläggning och tar 2p.

Ulfven ÄR starka när spelet fungerar men har snopet tappat pinnar här och där - annars hade de nog nått toppsex redan.

Malmoe å andra sidan imponerar att ta en massa pinnar match efter match, även när de inte spelar på topp.

Lite uppdatering av tabellerna och helt klart är att Läjkers och Röglet kommer att slåss om plats 1-2.

lite mer oklart längre ned i toppsex-åtta, men där har väl f r a Apan och Trottoarkanten varit starka på senare tid, medan Luleå och HK Arslet imponerat negativt. Lagen har 5-8 matcher kvar att spela av serien och formen och resultaten under den avslutningen kommer att avgöra placeringarna 2-8.

Malmoe är förstås helt borta från bottenstriden nu och öronmärkta för plats 9, klart före Djurgårn, som säkert plockar plats 10 och sista slutspelsplatsen.

Så har vi kampen bland fyra lag att undvika de två sista platserna och kval.

HV har misslyckats fullständigt på senare tid och svårt att tro annat än att klubben nu kommer att tvingas kvala.

Det mesta talar för att HV får sällskap av Pungen. som i skrivande stund ligger bara 1 poäng före Oskars och Pölsan - som dock har hela FYRA matcher fler att spela än Pungen; tio matcher kvar mot bara sex matcher.

Men med Berguven vid spaden och Bror Little tillbaka som Broc Big har Pungen fått ihop spelet och vinner matcher. Det kommer nog INTE att räcka, det är för sent. Om... nu inte antingen Oskars eller Pölsan faller ihop mot slutet.

Oskars och Pölsan har båda spelat 42 matcher och har båda 49 poäng. Så de kan hetsa varandra. Pölsan har fått tillbaka Scott och nu Rödin och vill INTE förlora; de är säkert säkra. Oskars har vaknat efter den långa förlustraden och har dessutom köpt in ett antal förstärkningar. Så Oskars fungerar, förlorar lite här, vinner lite där, och det kommer nog att räcka.

Så kvalet mellan HV och Pungen närmar sig och det blir intressant:-)
Kommentera