Luleå HF

116381 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2165311

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:

Ni kan ju slå Linköping borta i morgon med typ 17-0.
Så kanske de får Stora Darren och förlorar även de andra två matcherna.

Men jag tror ändå inte vi tar 10 poäng på de 7 sista.
Så inte med en sån hjälp av er, skulle vi inte klå dem på målskillnad.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Enaranger: Skulle verkligen hoppas att vi tar Pungen av flera skäl. Inklusive stöd till er, även om det nog behövs mer än så.

Mycket konstigt att Pungen vaknade till liv helt oväntat. De fick ju Berguven Rautio från oss, men han hade inte rosat marknaden. Kändes mer som att han på senare tid hos er och fortsatt hos oss börjat tappa och förbereda pension. För Luleå i år hade han 89% räddningar - detta bakom vad man förmodade fortsatt kunna vara ett av seriens dugligaste försvar - och nere hos kaos-Pungen tänkte man att det nog skulle sjunka till 85% eller så. Det har han också levererat några matcher men vanligen var rejält bättre och hans snitt för Pungen är drygt 91% och framför allt har Pungen vunnit de flesta matcher Berguven haft spaden. Sedan fick de ju till slut tillbaka Bror Little ett tunt lag som pungarnas är förstås extremt beroende av sina enstaka spetsar.

Som utomstående får man känslan av att ett delproblem för er är det väldiga engagemanget där så många supportrar tycker så mycket vilket innebär en press på era ledare och tränare som är betydligt större än man finner någon annanstans. Måste vara knepigt att hålla huvudet kallt och arbeta långsiktigt i lugn och ro även man skulle ha nödvändig kompetens.

Jag trodde nog länge att ni lugnt skulle fixa detta. Men så kom skador och självförtroendetapp och alla dessa "onödiga" pinneförluster där det varit mer "pölserligt" att vara bäst när det gäller.

Skulle ni hamna i kval mot HV - som vi var ett övertidsmål i sjunde från att slå i final om Le Mans för fyra år sedan...då blir det jäkligt spännande att se vilket lag som kan ta fram det bästa. Skulle inte förvåna mig, i så fall, om ni båda presterar bättre hockey än lagen i SM-finalen 2021. Underliga äro Herrens vägnar.
Kommentera