Luleå HF

116391 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2167342

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ett fantastiskt fint besked till hockey-Sverige.

SeMer har efter många år skärpt sig och utser Patrik Westberg till kommentator under slutspelet om SM och Le Mans. Mycket bra! Han är så duktig att man till del väljer vilka matcher man vill se beroende av om Patrik kommenterar dem eller inte - det säger en hel del.

Kul!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Walk over för SHL-matcher?

Saxat från Aftontrasan:
”Nu öppnar SHL för att matcher som inte gäller något kan avgöras genom walkover – och att slutspelet kan inledas medan bottenstriden pågår. Vi har diskuterat med Sif när det handlar om matcher i sista spelomgången utan någon påverkan kring strecken, säger ligans sportchef och vice vd Johan Hemlin.”

Jahaja. Nå, det kan väl vara OK, förutsatt att ”matcher utan någon sorts påverkan kring strecken” ändras till ”matcher utan någon sorts påverkan på tabellplacering”.

Enligt Aftontrasan skulle det genomföras genom ” Att det ena laget helt enkelt lämnar walkover och det andra laget tilldöms segern med 3–0.”
Det skulle väl i så fall vara bortalaget som lämnar WO och därmed slipper utgifterna för resa.

Men vilka lag kan ha matcher utan betydelse för tabellplacering?
För närvarande är det bara Warulfven som befinner sig i ett läge då resultat av ytterligare match inte har betydelse för tabellplacering, eftersom avståndet är 9 poäng uppåt och 8 poäng nedåt till närmaste lag. Men det kan förvisso ändras innan slutomgång. Det KAN ju hända de båda kvallagen är klara redan innan slutomgången som därmed kan ställas in. Warulfven kan ju ha fortsatt ett läge där tabellplacering inte påverkas. Det kan också hända att Läjkers hinner få ett ointagligt försprång när det gäller plats 1. Och även annat.

I skrivande stund består ”slutomgången” 31 mars av bland annat matcherna
• Oskars – Pölsan
• HV – Pungen

Samma datum är planerat
• Gangsteröret – Malmoe
• HK Arslet – Läjkers

Och dessutom matchen Pölsan – Läjkers som ännu inte datumsatts, men förstås måste planeras in före 31 mars, i syfte att ”sista omgången” ska bli sportsligt rättvis för bottenlagen.

Sammanfattningvis verkar vi inte ha så många matcher som skulle kunna genomföras som WO, förutsatt att endast sådana matcher där resultatet inte kan påverka tabellplacering för något av lagen kan ställas in.

Skulle förbundet/ligan agera som Aftontrasan påstår – dvs bara bry sig om streckplacering och inte tabellplacering – vore det synnerligen olyckligt och bör definitivt inte tillåtas. Att besluta om WO i ett läge där tabellplacering kan påverkas kan ju påpeka VILKET LAG man får möta i slutspelet samt fördelning hemma/borta-matcher och därmed ekonomiska konsekvenser.
Kommentera