Luleå HF

116391 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2168247

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dembo: Yep. Säkra målvakter, dessa, och konstigt att folk inte vågade satsa på skott från 5-6 meters avstånd tidigare. Tycker att de skotten är de som vakterna har svårast att skydda sig mot. Det finns alltid luckor - speciellt om vakterna där inte är långt ute - och prickar skyttarna dessa luckor blir det mål.

Tycker att straffskyttar borde satsa på sådana skott som regel och bara undantagsvis testa med att komma närmare och dra vakt. Om man inte heter Linus Klasen förstås.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
"Joel Lundqvist lämnade torsdagens isträning skadad efter en incident och det visade sig efter undersökning vara en fraktur på käken."

Jahaja. När det gäller skadan tror jag knappast den inträffade på träning utan snarare är en följd av alltför intensivt käftande på is under lång tid.

Hur lång tid blir ful-Joel borta? Svårt att uttala sig om utan att vare sig ha skett incidenten eller fått besked om var frakturen sitter. Vissa är ju tillbaka med käkskydd på isen redan inom veckor men sitter frakturen mer illa till kan det dröja längre. Är det drabbande de två leder- förbindelser med kravet som underkäken har kan det krävas mer försiktighet. Frakturer i andra delar av underkäken är mer enkla, bara att fixera och köra, men där sitter sällan frakturerna.

Finns också möjlighet att det inte är underkäken, men överkäken fraktureras i stort sett aldrig så då skulle det kanske vara ansiktsskelett t ex okbenet, en ganska vanlig skada inom kontaktsporter. Inte heller den så komplicerad att göra åt eller spela tidigt efter op. med skydd för.
Kommentera